Bani de la stat pentru firmele care angajează tineri. Subvențiile au fost majorate

Bani de la stat pentru firmele care angajează tineri. Subvențiile au fost majorate Sursa foto: Unsplash

Firmele care angajează tineri primesc subvenții de la statul român. Prin intermediul acestui demers,  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale intenționează să îi motiveze pe tineri să intre mai repede în câmpul muncii.

Firmele care angajează tineri pot primi subvenții de la stat. Mai mult, valoarea acestui sprijin pentru angajatori s-a mărit. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat noi măsuri pentru companiile care încadrează tineri în câmpul muncii.

Subvenții pentru angajatorii care încadrează tinerii în câmpul muncii

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale vrea să îi motiveze pe tineri să intre în câmpul muncii. De asemenea, atenția este îndreptată și asupra angajatorilor care îi primesc.

În acest sens, firmele care încadrează în muncă absolvenți ai unor instituții de învățământ vor primi  subvenții de la stat. Concret, aceste companii vor încasa lunar, pe o perioadă de un an, 2.250 de lei pentru fiecare tânăr angajat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Subvenții, angajatori, absolvenți

Absolvenți. Sursa foto: Arhiva EVZ

Condiții de acordare

Angajatorii care încadrează în muncă tineri NEET pot primi acest sprijin de la Minister. Termenul NEET face referire la persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 30 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.  Firmele care vor angaja persoane care se încadrează în aceste condiții vor primi lunar, pentru fiecare angajat, 2.250 de lei pentru o perioadă de 12 luni.

Totodată, firmele care angajează tineri cu risc de marginalizare socială vor fi răsplătite. În acest caz, compania va încasa 2.392 de lei (4xISR/Indicatorul Social de Referință). Sprijinul va fi acordat penru o perioadă de minimum 1 an și pentru maximum 3 ani.

Subvenții, absolvenți, angajatori

Absolvenți. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Subvenții pentru acești angajatori

Conform planului Ministerului, de ajutor vor beneficia și firmele care practică ucenicia la locul de muncă. În aceste cazuri, angajatorii vor primi 2.250 de lei pe lună, pentru fiecare ucenic.

Ajutorul de 2.250 de lei pe lună va fi acordat companiilor pentru stagiile profesionale ale angajaților,  pe durata contractului de stagiu. De asemenea, subvenția de 50% din valoarea indicatorului social de referință va ajunge la firmele care angajează elevi și studenți în perioada vacanțelor. În acest caz,  ajutorul se acordă pentru maximum 60 de zile.