Sub pericolul dezastrului: COD GALBEN de vânt, ceață și ghețuș în mai toată țara. Vremea se înrăutățește de la o oră la alta

Sub pericolul dezastrului: COD GALBEN de vânt, ceață și ghețuș în mai toată țara. Vremea se înrăutățește de la o oră la alta Sursă: arhivă EVZ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineață, 3 ianuarie, mai multe avertizări nowcasting COD GALBEN de ceață și ghețuș pentru 22 de județe din România, inclusiv pentru Capitală. Unele avertismente rămân în vigoare până marți, 4 ianuarie, la ora 10.00.

COD GALBEN de ceață și ghețuș în mai multe județe din România. Până luni, la ora 10.00, se află în vigoare avertizări pentru zona depresionară din județul Harghita, acolo unde, local, se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, iar, izolat, sub 50 de metri. Fenomenul va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

COD GALBEN de ceață și ghețuș în România

Sub același avertisment meteorologic de află și: județul Alba (zona joasă), județul Covasna (zona depresionară), județul Braşov (zona joasă și depresionară), județul Mureş (zona joasă), județul Harghita (zona joasă), județul Bistrița-Năsăud, județul Cluj.

Ceața va conduce la scăderea vizibilității sub 200 m și în municipiul București, izolat sub 50 m, și va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului. Avertismentele nowcasting sunt valabile, de asemenea, până la ora 10.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce avertizări nowcasting ANM sunt în vigoare până la ora 12.00

În altă ordine de idei, sub avertizările ANM de COD GALBEN de ceață se află și: județul Argeş (Costești, Buzoești, Leordeni, Bârla, Slobozia, Ungheni, Stolnici, Lunca Corbului, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Căldăraru, Miroși, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare, Teiu, Râca), județul Călăraşi, județul Giurgiu, județul Ilfov, județul Teleorman, județul Dâmboviţa (Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana, Răcari, Petrești, Lungulețu, Mătăsaru, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Brezoaele, Poiana, Șelaru, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Morteni, Gura Foii, Răscăeți, Slobozia Moară).

În regiunile amintite, ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, mesajul de atenționare nowcasting fiind în vigoare până luni, 3 ianuarie, la ora 12.00.

COD GALBEN de vânt în 22 de județe până pe 4 ianuarie

Nu în ultimul rând, ANM a emis și o atenționare meteorologică de COD GALBEN de vânt pentru 22 de județe din țară, valabilă de luni dimineață, 3 ianuarie, până marți, 4 ianuarie, la ora 10.00.

În intervalul precizat, vântul va înregistra intensificări de 80 de km/h în zonele de munte, la altitudini înalte, de peste 1.700 de metri, rafalele depășind chiar 120 de km/h. Pentru perioade scurte de timp, va ninge viscolit. În Transilvania, vântul va sufla cu circa 65 de km/h.

Iată ce județe sunt vizate de avertizarea ANM: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Vâlcea, Argeș, Buzău, Dâmbovița, Maramureș, Sibiu, Vrancea, Bacău, Cluj, Gorj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Suceava.