ANM, alertă de cod galben! Românii, în pericol. Aveți mare grijă pe unde mergeți. E grav

ANM, alertă de cod galben! Românii, în pericol. Aveți mare grijă pe unde mergeți. E grav Sursa: arhiva EVZ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață, atenţionări de cod galben de ceaţă densă şi polei sau gheţuş în mai multe judeţe ale ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în acestă dimineață, atenţionări de cod galben de ceaţă densă  în zone din judeţele Cluj, Timiş şi Harghita, unde local se poate forma polei sau gheţuş.

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în zona depresionară a judeţului Harghita se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniţă. Fenomenul va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului. Ceaţa va persista tot până la aceeaşi oră în zona joasă a judeţului Timiş.

Vizibilitatea pe şoseşe va fi redusă, izolat sub 50 de metri

De asemenea, până la ora 9:00, în judeţul Cluj, respectiv în localităţile: Huedin, Aghireşu, Poieni, Căpuşu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crişului, va fi ceaţă şi vizibilitate redusă, izolat sub 50 de metri, dar şi condiţii pentru formarea gheţuşului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de burniţă şi polei în patru judeţe din zona Moldovei, valabilă în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea se va semnala local burniţă sau ploaie slabă ce depune polei. Fenomene similare vor fi până la aceeaşi oră şi în judeţele Galaţi şi Vaslui.

Cod galben de polei până astăti la ora 23:00

Tot până joi la ora 3:00, în judeţul Vâlcea (zona joasă), se va înregistra local ploaie, care depune polei.

Până la ora 23:00, în judeţul Harghita, în zona depresionară, se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

În ultima zi din acest an vor fi temperaturi între 3 până la 12 grade Celsius. De asemenea vor fi şi minime pozitive în mai multe zone ale ţării, iar în prima zi a noului an 2022 maximele ating chiar şi 14 grade.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, potrivit ANM.