Evenimentul ZileiActualitateS-a dezlănțuit iadul pe pământ, dar un miracol i-a salvat în ultimele clipe. Credeți în minuni?! FOTO

S-a dezlănțuit iadul pe pământ, dar un miracol i-a salvat în ultimele clipe. Credeți în minuni?! FOTO

S-a dezlănțuit iadul pe pământ, dar un miracol i-a salvat în ultimele clipe. Credeți în minuni?! FOTO
Incendiul a măturat 6.000 de hectare în doar câteva ore, distrugând sute de case. Un rezident local a declarat că unele familii din zonă „au pierdut totul” și că a fost un „miracol de Crăciun” faptul că nimeni nu a fost ucis. Zeci de mii de oameni au încercat să fugă, să-și salveze viețile din calea flăcărilor.

Schimbările climatice sporesc riscul de vreme caldă și uscată, care este posibil să alimenteze incendiile de vegetație, iar experții spun că incendiile din vestul Americii de Nord au devenit mai intense în ultimii ani. Pentru că în prezent a început să ningă deja, oficialii spun că nu se așteaptă ca incendiul să mai reprezinte un pericol. Cu toate acestea, un dezastru de proporții, neașteptat, a fost raportat în Colorado.

A ars totul! Incendiu încurajat de vânt de 169 km/h în Colorado

Locuitorii din comitatul Boulder din Colorado au fost martori la scene de devastare, după ce zăpada a ajutat la stingerea ultimului incendiu de vegetație violent. A fost un fenomen șocant pentru rezidenți.

În momentul de vârf, flăcările au fost încurajate de rafale de vânt la 169 km/h, care le-au determinat să cuprindă autostrăzi și comunități întregi, potrivit poziției transmise de autoritățile locale pentru Reuters.

Locuințe făcute scrum de flăcări: „Va fi doar cenușă”

Oamenii au început să se întoarcă acasă pentru a evalua pagubele, mulți dintre ei confruntându-se cu scene de distrugere completă.

În Louisville, Jeff Conroy a declarat presei locale că a văzut cum casa familiei sale a ars până la temelii. „Pompierii au plecat înaintea mea. Știau că nu mai poate fi salvată, dar eu a trebuit să privesc. Și am rămas până când pereții casei noastre au dispărut complet”, a spus el presei locale.

O altă locuitoare din Louisville, Linda Jackson, a declarat pentru Denver Channel că locuința ei de 20 de ani a fost complet distrusă de incendiu. „Puteam vedea flăcările în curtea mea și știam că trebuie să ies”, a spus ea.

Bilanțul morților și răniților. A avut loc un „miracol”

„Am coborât, nu mai aveam electricitate în garaj și nu se deschidea. M-am gândit să ies și să merg pe stradă, dar am sunat la 911 și pompierii au venit și m-au scos afară”, a mai afirmat femeia, precizând că locuința ei „va fi doar cenușă”.

Șase persoane au fost rănite, dar nu au fost raportate decese – lucru pe care oficialii locali l-au descris ca fiind un „miracol”. Aceste ultime incendii din Colorado ard în zone mai suburbane ale statului și au apărut relativ târziu în acest sezon.

Președintele Joe Biden a aprobat un proiect de lege pentru ajutor în caz de dezastru care îi va ajuta pe cei afectați.


Accesează: