Editura Evenimentul si Capital

Sub dictatura lui Erdogan-Iohannis vom ajunge la moschee?

Paul Ghitiu
Autor: | | 52 Comentarii | 3645 Vizualizari

A fost oferit un teren în Bucureşti Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea unei moschei. Muftiatul se ocupa de obţinerea autorizaţiilor necesare. Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect.

Vocile contra se pot auzi în orice ţară. In timpul vizitei la Bucuresti am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte. In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari

La randul nostru si noi am stabilit cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani. (sursa: Agerpres)

Extrasul de mai sus este din cuvântarea de suzeran a preşedintelui Erdogan de la finalul întâlnirii cu preşedintele Iohannis. Iată şi răspunsul umilului supus al acestuia:

S-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. Chestiunea e de competenta primariei si se lucreaza la aceste documentatii, a aratat Iohannis, citat de Agerpres.

Câteva observaţii:

1. Preşedintele Erdogan, în deplin dispreţ faţă de populaţia Bucureştiului şi a României, conform obişnuinţelor oricărui dicator, în linia regimului de forţă instaurat în Turcia, ne anunţă că este interesat de proiect, că aşteaptă obţinerea autorizaţiilor şi că vocile contra acestui proiect nu contează (e perfect adevărat pentru Turcia, unde ele nici nu se mai pot auzi) . Pentru că el a aranjat, la nivel de fost prim ministru – Ponta – şi de actual preşedinte – Iohannis – ca proiectul să se facă pentru că „asta e pohta ce pohtesc”.

Adică, cum e aia chestia asta că există nici voci, dar ele sunt doar decor? De unde ştie măria sa câte sunt? Că sunt neglijabile? Cum a decis el asta în România? De când decide el în România ce şi cum? Vocile contra nu contează, adică contează numai ce vrea Stanbulul. Şi conducătorii noştri prea-plecaţi acestuia. Ca mâine ne-am putea aştepta să vedem şi o solie a sultanului cu firman pentrru schimbarea preşedintelui – dacă nu e cuminte şi nu face ce a hotărât şeful lui.

2. Aflăm că Iohannis, în acelaşi profund dispreţ faţă de români, a tăcut ca „turcul în păpuşoi” asupra unui aspect important al acestei teme, care a inflamat puternic societatea românească şi mai ales cea bucureşteană: că, în urmă cu un an, a discutat cu Erdogan despre moschee, că i-a confirmat construirea acesteia deşi cunoştea reacţia românilor din 2014, dar a tăcut mâlc în faţa românilor. Probabil pe principiul „cîinii latră, caravana trece”. S-ar putea însă să aibă surprize şi câinii să oprească caravana. Inclusiv pe cea prezidenţială

3. Turcia, departe de ceea ce ni s-a spus anterior, şi de muftiu şi de ambasadorul acesteia la Bucureşti, este interesată de construcţia moscheei. Este, în mod evident, din moment ce a fost menţionată în expunerea lui Erdogan, o temă strategică pentru care: Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect. De ce? Care e durerea lui Erdogan? Că în Bucureşti nici nu prea sunt turci, oricum nu câţi pentru o asemenea construcţie? Sau e vorba de relaţia lui cu Frăţia musulmană, Cu ISIS şi cu alte mişcări jihadiste şi teroriste, de propriile ambiţii şi de lupta pentru instaurarea islamului mondial? Am fost deci minţiţi, cu bună ştiinţă şi de turcii noştri şi de turcii lor, ceea ce nu numai că ridică aceste mari semne de întrebare, dar nici nu poate să fie acceptat. Sub nicio formă.

4. Turcia nu numai că va da banii, dar ea se ocupă, la nivelul guvernului, de elaborarea proiectului care, ni se spune, este în curs de dezvoltare. Adică, va fi şi mai mare, pentru că dezvoltat nu înseamnă mai mic.

ULTIMA ORA! Demisie în partidul lui Victor Ponta! Mihai Tudose: Daca e musai, ma întorc

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI