Evenimentul Zilei > Social > SUA va plăti 2 miliarde de dolari pentru sute milioane de doze de vaccin COVID-19
SUA va plăti 2 miliarde de dolari pentru sute milioane de doze de vaccin COVID-19

SUA va plăti 2 miliarde de dolari pentru sute milioane de doze de vaccin COVID-19

Administrația Trump va plăti aproximativ 2 miliarde de dolari companiei Pfizer pentru livrarea începând cu luna decembrie a 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltate de compania farmaceutică, a anunțat miercuri secretarul american pentru Sănătate și Servicii Sociale, Alex Azar.

SUA ar putea cumpăra alte 500 de milioane de doze în baza acordului, a declarat Azar, potrivit AP.

„Acum, acestea ar trebui, desigur, să fie sigure și eficiente” și aprobate de FDA, a spus Azar în timpul unui interviu la Fox News.

De asemenea, companiile Pfizer și BioNTech au anunțat că acordul a fost semnat cu HHS și Departamentul de Apărare pentru un vaccin pe care cele două companii îl dezvoltă în comun.

Acordul face parte din programul de vaccinare Warp Speed ​​al președintelui Donald Trump, în cadrul căruia se dezvoltă simultan mai multe vaccinuri COVID-19. Programul își propune să livreze 300 de milioane de doze de vaccin sigur și eficient COVID-19 până în ianuarie 2021.

În cadrul inițiativei, guvernul va accelera dezvoltarea și cumpărarea dozelor de vaccin – înainte ca acestea să fie considerate sigure și eficiente – astfel încât medicamentele să poată fi la îndemână și să fie distribuite rapid după ce FDA aprobă sau autorizează utilizarea sa de urgență după realizarea  studiilor clinice.

Pfizer și BioNTech au anunțat că SUA vor plăti 1,95 miliarde de dolari la primirea primelor 100 de milioane de doze de vaccin produse, după autorizarea sau aprobarea FDA.

Cetățenii americani vor primi gratuit doze de vaccin, au menționat reprezentanții companiilor.

Azar a declarat că acordul  crește la cinci numărul de potențiale vaccinuri anti-coronavirus care sunt în curs de dezvoltare cu finanțare din SUA.

Câteva zeci de vaccinuri se află în diferite etape ale testării umane în întreaga lume, iar câteva teste vor intra în faza finală a testării pentru a demonstra dacă funcționează cu adevărat.

Pfizer se află la finalul unei etape anterioare de testare pentru a determina care dintre cele patru vaccinuri vor intra într-un studiu final mai mare.

De asemenea, alte țări se străduiesc să obține un vaccin pentru COVID-19, boală care a ucis mai mult de 617.000 de oameni, potrivit unui document prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: