Evenimentul Zilei > Actualitate > SUA. US Air Force își echipează avioanele cu „razele morții”
SUA. US Air Force își echipează avioanele cu „razele morții”

SUA. US Air Force își echipează avioanele cu „razele morții”

În fața raachetelor inamice, avioanele de luptă au cel mai adesea „apărări pasive”, cum ar fi momeli termice sau benzi de aluminiu care pot dezorienta sistemele radar ale rachetelor. Un neajuns ce se cere depășit.

Un nou echipament de „apărare activă” în aer a fost pus la punct. Este vorba de raze laser care ar fi utilizate pentru a doborî rachetele inamice.

TALWS (Tactical Airborne Laser Weapon System) este un sistem aerian tactic cu arme laser. Este vorba de un echipament dezvoltat de compania Lockheed Martin pentru laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene din SUA. Este o armă laser montată pe o capsulă (sau nacelă de desemnare).

Montat pe fuzelajul sau aripa unui avion de luptă, TALWS ar putea doborî rachete aer-aer și sol-aer primite.

Un alt program de care vor beneficia US Air Force, Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD, va fi folosit pentru a informa sistemul TALWS, explică experți ai Popular Mechanics.

În fața rachetelor inamice, avioanele de luptă au cel mai adesea „apărări pasive”, cum ar fi momeli termice sau benzi de aluminiu care pot dezorienta sistemele radar ale rachetelor. Un neajuns ce se cere depășit, scrie Korii/Slate.

În schimb, unele vehicule terestre și nave militare sunt deja echipate cu sisteme de „apărare activă”, adică arme capabile să detecteze automat un proiectil inamic și să îl distrugă. Cum ar fi, de pildă, sistemul israelian Trophy.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.