Noua armă secretă americană. US Air Force a scăpat porumbelul pe gură

Noua armă secretă americană. US Air Force a scăpat porumbelul pe gură

Forțele aeriene americane au testat demonstratorul unui nou avion de luptă dezvoltat în secret, în cadrul programului Next Generation Air Dominance

După ce președintele Donald Trump a evocat existența unei arme de care nimeni nu a mai auzit, ​​Will Roper, secretar adjunct al US Air Force însărcinat cu achizițiile, tehnologie și logistică, a lansat o bombă, săptămâna aceasta, în timpul conferinței anuale organizate de Air Force Association.

Astfel, potrivit Defense News, Will Roper a susținut că Statele Unite au dezvoltat în secret și au făcut să zboare demonstrantul unui nou avion de vânătoare, ca parte a programului „Next Generation Air Dominance” (NGAD) al UA Air Force.

Ceea ce, oficial, nu s-a mai întâmplat de la apariția avioanelor Boeing X-32 și Lockheed Martin X-35.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neoficial, mai multe avioane necunoscute au fost văzute în ultimii ani, pe cerul Californiei și al Texasului.

Un sistem de sisteme

Programul  NGAD își propune să dezvolte un „sistem de sisteme” în jurul unei aeronave de luptă de „a 6-a generație” numită „Penetrating Counter Air” (PCA) și destinată să înlocuiască avioanele F-15 și F-22A Raptor ale US Air Force.

Acest aparat va fi plasat în centrul unei rețele cuprinzând drone, efectoare și captatori avansați. De precizat că Marina SUA derulează un program cu același nume, dar cu obiective diferite.

„Am construit și pilotat deja un demonstrator al programului NGAD. Am doborât recorduri în acest sens. (...) Suntem gata să construim următoarea generație de aeronave cu o nouă abordare ”, a spus Wull Roper, referindu-se la „Digital Century Series initiative”, care se bazează pe progresele în ingineria digitală pe care o promovează de când a preluat funcția.

Această inițiativă ar trebui să facă posibilă dezvoltarea mai rapidă a avioanelor de luptă,  pentru a garanta superioritatea operațională a forței aeriene militare americane, care ar avea astfel echipamente mereu situate la vârful tehnologiei.