Evenimentul Zilei > International > SUA: Care vor fi viitori membri ai Guvernului? Joe Biden face anunțul!
SUA: Care vor fi viitori membri ai Guvernului? Joe Biden face anunțul!

SUA: Care vor fi viitori membri ai Guvernului? Joe Biden face anunțul!

Noul președinte ales al Statelor Unite, Joe Biden, va anunța marți primele nume ale viitorilor membri ai Guvernului. Noii membri vor face parte din viitoarea administraţie de la Washington, a anunţat Ron Klain, consilier apropiat al lui Biden.

”Veţi vedea marţi primele nume din cabinet. Dacă doriţi să ştiţi care sunt agenţiile guvernamentale şi de cine vor fi conduse, atunci va trebui să aşteptaţi până marţi pentru ca preşedintele ales să răspundă el însuşi”, a declarat Klain, într-un interviu pentru ABC.

Democratul Joe Biden a promis să formeze un guvern care va reflecta diversitatea SUA. Săptămâna trecută el a ales deja secretarul Trezoreriei. ”Am luat o decizie. Şi veţi vedea că este vorba despre cineva care cred că va fi acceptat de toatele elementele Partidului Democrat, de la cele progresiste la moderate”, a declarat Biden într-o conferinţă de presă. Ron Klain (59 de ani) este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Joe Biden. El şi-a început activitatea în Partidul Democrat în 1989. Klain a fost un critic acerb al modului în care preşedintele republican Donald Trump a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19 şi este de aşteptat ca el să fie un personaj important în răspunsul pe care Biden îl va aduce la criza sanitară prin care trec Statele Unite.

Donald Trump susţine în continuare că nu a pierdut alegerile

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, şi-a făcut sâmbătă o scurtă apariţie la summitul G20 desfăşurat online, unde a vorbit doar despre bilanţul preşedinţiei sale şi apoi s-a retras să joace golf, potrivit AFP.

Donald Trump, care susţine în continuare că nu a pierdut alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie şi acuză fraude comise mai ales cu ajutorul votului prin corespondenţă, a luat cuvântul la summitul G20 în jurul orei 12:45 GMT, la puţin timp după discursul de deschidere al Regelui Salman al Arabiei Saudite, care prezidează această reuniune desfăşurată prin teleconferinţă din cauza pandemiei COVID-19. Odată încheiată intervenţia sa, potrivit celor două surse Trump a cedat locul la summit secretarului american al trezoreriei, Steven Mnuchin, şi a părăsit Casa Albă pentru a merge la clubul său de golf din apropiere de Washington.