Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, lovitură de teatru pentru obţinerea victoriei!
Donald Trump, lovitură de teatru pentru obţinerea victoriei!

Donald Trump, lovitură de teatru pentru obţinerea victoriei!

Donald Trump încearcă o lovitură de teatru pentru a reîntoarce rezultatul alegerilor în Michigan, unul din statele cheie, se spune câştigate de Joe Biden, dar unde votul final încă n-a fost certificat.

Preşedintele Donald Trump, spune New York Times, a invitat la Casa Albă legislatorii republicani ai statului din Midwest cu obiectivul de a evalua posibilitatea de a schimba rezultatele ieşite de la urne. Este vorba de de o decizie extraordinară care nu are precedent. Dar şi o mişcare disperată după acel faliment al acţiunilor legale avansate de avocaţii echipei sale de campanie, inclusiv aceea care vorbea despre fraude electorale şi în Michigan.

Joe Biden denunţă manevra lui Trump

„Ceea ce face Trump, nu e o glumă, este total irsponsabil şi incredibil de dăunător”, a replicat Joe Biden, denunţând încă o dată obstacolele tranziţiei puse de Casa Albă. „Nu cunosc motivele sale – a adăugat Biden vorbind despre Trump – e greu de înţeles acel om, dar sunt încrezător că el ştie prea bine că n-a câştigat”.

Între timp, potrivit reconstituirilor media, convingerea lui Trump ar fi aceea că în statele unde în adunările parlamentare există o majoritate prietenă, vezi Michigan, ar fi posibil, în contextul unui scenariu nesigur, să schimbe rezultatul votului popular şi să trimită astfel proprii mari electori la Colegiul Electoral, acela din 14 decembrie, unde va trebui ales în mod formal preşedintele. O teză cu o dubioasă legalitate, spune Biden, care însă ar fi promovată de unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Trump.

Oricum, n-a rămas prea mult timp, având în vedere că comisia bipartizană care va trebui să certifice votul din Michigan se va pronunţa cel mai târziu până luni. Între timp, în cursul unei conferinţe de presă, definită de mulţi observatori „ireală”, echipa de avocaţi condusă de Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a apărat teza ilegalităţilor votului şi a existenţei enormelor fraude electorale care l-ar fi favorizat pe Joe Biden. Chiar dacă n-a fost arătată nicio dovadă pe care ziariştii au cerut-o.

Potrivit lui Giuliani şi a echipei sale, în spatele presupuselor alegeri prezidenţiale trucate, sunt fraude evidente, printre care cele organizate de grupuri Antifa şi a Clinton Foundation.

Dar şi de mafia din Philadelphia, ba chiar o organizaţie legată de Hugo Chavez, liderul venezuelean mort în 2013. Biden se grăbeşte şi a dezvăluit reporterilor că a ales deja secretarul Trezoreriei al administraţiei sale, fără însă să dezvăluie numele: anunţul oficial – a spus – va veni curând.

„Veţi descoperi că e cineva care e acceptat de către toată suflarea democrată, de la cea progresistă la cea moderată”. În pol position iată numele guvernatoarei FED (The Federal Reserve System), Lael Brainard, dar printre candidaţi a apărut şi numele fostei preşedinte al FED, Janet Yellen. Planuri, vise, care aduc aminte şi de alte întâmplări asemănătoare, terminate jalnic pentru unii şi un triumf pentru alţii, scrie Il Messaggero.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: