Despre acest eveniment, Tory Bruno, directorul executival United Launch Alliance (ULA) a spus că transmisia live a fost întreruptă din cauza secretului extrem care înconjoară capabilitățile X-37B
„Este o misiune clasificată și este secretă misiunea pe care o va face pe orbită și unde o va face”, a spus el.

„Prin urmare, trebuie să oprim transmisia în direct, astfel încât să nu facem mai ușor pentru adversari să înțeleagă aceste lucruri, având la dispoziție atât de multe date despre zbor și desfășurare”, a mai spus oficialul american.

ULA a declarat, de asemenea, că o rachetă de configurație Atlas V 501 face parte dintr-o misiune spațială ținută secret de Forța Spațială a Statelor Unite. În cadrul unei manifestări de solidaritate națională, această lansare va fi dedicată respondenților din prima linie și celor afectați de COVID-19. Acest lucru va marca cel de-al șaselea zbor al vehiculului de testare orbitala X-37B (OTV-6).

X-37B este cea mai nouă și avansată navă spațială. Gestionat de Biroul de Capacități Rapide al Forțelor Aeriene, programul X-37B realizează reducerea riscurilor, experimentarea și conceptul de dezvoltare a operațiunilor pentru tehnologiile vehiculelor spațiale reutilizabile.

Vehiculul este primul cu capacitatea de a face experimente pe Pământ pentru inspecții și analize ulterioare. Acest vehicul spațial fără echipaj al Forțelor Aeriene al Statelor Unite explorează tehnologiile vehiculelor refolosibile care susțin obiective spațiale pe termen lung.

X-37B are un profil de caroserie similar cu naveta spațială, dar are o pătrime din dimensiunea acesteia. Designul X-37B combină cele mai performante linii între  aeronave și nave spațiale într-un sistem accesibil, ușor de utilizat și de întreținut, potrivit defence-blog.com