Evenimentul Zilei > International > SUA. Noi proteste în FERGUSON, orașul în care un adolescent negru NEÎNARMAT a fost ucis de ofițeri albi
SUA. Noi proteste în FERGUSON, orașul în care un adolescent negru NEÎNARMAT a fost ucis de ofițeri albi

SUA. Noi proteste în FERGUSON, orașul în care un adolescent negru NEÎNARMAT a fost ucis de ofițeri albi

Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, azi-noapte, în faţa sediului poliţiei din oraşul Ferguson (statul Missouri), unde câteva zeci de persoane participau la un protest după demisia şefului poliţiei locale Thomas Jackson.

Martorii au declarat că focurile de armă au fost trase de pe un deal situat pe cealaltă parte a străzii pe care se află sediul poliţiei din Ferguson, scrie AP, citată de Agerpres.

Potrivit publicaţiei St. Louis Post Dispatch, preluată de Reuters, locotenent colonelul Al Eickhoff, reprezentant al Departamentului de poliţie din Ferguson, a precizat că cei doi poliţişti răniţi nu ar face parte din departamentul său.

Zeci de persoane s-au adunat, aseară, în faţa poliţiei din Ferguson la numai câteva ore după ce şeful departamentului de poliţie Thomas Jackson şi-a anunţat demisia, după publicarea unui raport al Departamentului Justiţiei american privind acuzaţii de rasism la adresa poliţiştilor locali.

Raportul vorbea despre tratamentul discriminatoriu aplicat persoanelor de culoare şi încurajarea forţelor de poliţie să amendeze abuziv şoferii, ca mijloc de a genera venituri.

De asemenea, în urma publicării raportului şi-a depus mandatul şi directorul serviciilor publice din Ferguson, John Shaw. ''Îmi anunţ demisia din funcţia de director al serviciilor publice din oraşul Ferguson. După o perioadă de reflecţie, cred că este în interesul comunităţii să fac acest pas pentru moment'', a spus John Shaw, care a respins însă acuzaţiile de rasism ce apar în raportul Departamentului de Justiţie.

''Serviciile mele nu au cerut niciodată poliţiei să vizeze afroamericani, nici să falsifice acuzaţii pentru a da amenzi, ei nu au comis abuzuri împotriva săracilor. Toate concluziile de acest fel care figurează în raport sunt pur şi simplu false'', a mai spus el.

Oraşul Ferguson a fost scena revoltelor după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de un ofiţer de poliţie alb, Darren Wilson, în august anul trecut.