Evenimentul Zilei > International > SUA și Israelul au pus bazele unui PACT. Putin este ȚINTA! Este ÎNGRIJORARE mare la Moscova
SUA și Israelul au pus bazele unui PACT. Putin este ȚINTA! Este ÎNGRIJORARE mare la Moscova

SUA și Israelul au pus bazele unui PACT. Putin este ȚINTA! Este ÎNGRIJORARE mare la Moscova

Israel și SUA au pus bazele unei înțelegeri importante. Tehnica dezvoltată de Israel și achiziționată de republicile ex-sovietice au creat mari îngrijorări liderului de la Kremlin.

Armata americană va fi înzestrată cu sistemul aerian de apărare antirachetă Iron Dome, care utilizează radare și rachete interceptor pentru a răspunde atacurilor cu rachetă și proiectile de artilerie.

Oficialii israelieni susțin că acest sistem funcționează în orice condiții meteo și are o rată de succes de până la 90%.

Experții consideră că o înțelegere între Statele Unite și Israel pentru achiziționarea acestui sistem antirachetă va determina și alte state să înceapă demersurile pentru înzestrarea armatelor cu acesta.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a afirmat că: „ tranzacția esteo mare realizare pentru țară… o nouă manifestare a aprofundării alianței noastre statornice cu Statele Unite și o expresie a statutului tot mai ridicat al Israelului în lume”.

Departamentul Apărării de la Washington a declarat că sistemul va fi mai întâi testat: „În timp ce Iron Dome a fost folosit de către forțele aeriene israeliene începând din 2011 și s-a dovedit a fi eficient în luptă, trebuie menționat că armată americană va evalua o varietate de opțiuni pentru soluția să IFPC (Indirect Fire Protection Capacity Increment) pe termen lung.”

Acest sistem va fi folosit de către SUA inclusiv în Europa.

Sistemul Iron Dome are trei componente majore. Atunci când inamicul lansează rachete sau proiectile de artilerie, acestea sunt urmărite cu ajutorul unei unități radar. Datele sunt trimise unei unități de control și gestionare a luptelor, care analizează datele și transmite coordonatele țintă unei unități portabile de interceptare a rachetelor. Această va lansă rachete de interceptare împotrivă proiectilelor inamice. Sistemul este ușor de transportat, fiind nevoie de doar câteva ore pentru relocarea și instalarea lui. Rachetele-interceptoare transportă 10 kg de explozivi și pot intercepta un proiectil aflat la distante între 4 și 70 km depărtare, infomează G4media.ro

Acest anunț poate crea mari îngrijorări la Moscova, cu atât mai mult cu cât o parte a acestui sistem va fi amplasată în Europa. Tot mai multe state ex-sovietice și-au exprimat intenția de a cumpăra această tehnică de teama Rusiei.

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.