Informația, oferită publicului de oficialii americani de la Pentagon și preluată de Reuters, confirmă pericolul iminent în care se află întreaga lume.

Un înalt oficial al SUA a dezvăluit sub protecția anonimatului că sunt de asemenea cântărite detaşări suplimentare de trupe din SUA, inclusiv trimiterea de elemente ale Brigăzii Aeriene 173 din Europa pentru activități precum protecția ambasadei sale din Liban.

Iranul a promis răzbunare după ce în urma unui atac aerian american în Bagdad a fost ucis vineri Qassem Soleimani, cel mai de seamă comandant militar al Teheranului și arhitectul influenței iraniene în creștere în Orientul Mijlociu.

Atacul de peste noapte, autorizat de președintele Donald Trump, a reprezentat o escaladare dramatică într-un „război din umbră” în Orientul Mijlociu între Iran și Statele Unite și aliații săi, în principal Israel și Arabia Saudită. Pentagonul a anunţat că brigada Forței de Răspuns Imediat (IRF) a celei de-a 82-a divizii aeriene a fost detaşată în regiune.

„Brigada va derula în Kuweit o acțiune adecvată și de precauție, ca răspuns la creșterea nivelului amenințărilor împotriva personalului și a instalațiilor americane și va ajuta la reconstituirea personalului de rezervă”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Te-ar putea interesa și: