Evenimentul Zilei > International > SUA face anunțul ce-l va scoate din minți pe Putin. Upgrade la submarinele nucleare
SUA face anunțul ce-l va scoate din minți pe Putin. Upgrade la submarinele nucleare

SUA face anunțul ce-l va scoate din minți pe Putin. Upgrade la submarinele nucleare

Compania General Dynamics a semnat cu Departamentul Apărării al Statelor Unite un contract în valoare de aproape 300 de milioane de dolari.

Noua înțelegere prevede modernizarea și întreținerea sistemelor de control al incendiilor pe submarinele balistice americane! Înțelegerea este valabilă pentru următorii patru ani, iar General Dynamics se va ocupa și de submarinele nucleare ale Marii Britanii (SSBN).

Este, în fapt, o prelungire până în 2024 a contractului semnat în 2015, care prevedea dezvoltarea, producția, instalarea și implementarea unor astfel de sisteme pe submarinele nucleare americane și britanice.

Specialiștii General Dynamics vor începe imediat dezvoltarea sistemului de control al incendiilor pe submarinele din clasa Columbia, al US Navy, și submarinul Dreadnought, al Marinei Regale.

„Sprijinul nostru pentru programul strategic al Marinei americane se întinde pe aproape șase decenii și formează fundamentul afacerii noastre cu US Navy”, a declarat Carlo Zaffanella, vicepreședinte al General Dynamics Maritime&Strategic Systems, citat de defence-blog.com.