Evenimentul Zilei > International > SUA detonează o bombă uriașă: A avut loc un atac chimic! News Alert
SUA detonează o bombă uriașă: A avut loc un atac chimic! News Alert

SUA detonează o bombă uriașă: A avut loc un atac chimic! News Alert

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, aduce acuzații grave regimului de la Damasc.

Pompeo acuză regimul sirian de comiterea unui atac cu arme chimice în luna mai şi a avertizat că SUA vor riposta la această acţiune, potrivit Reuters.

Şeful diplomaţiei de la Casa Albă a susținut joi că oficialii americani au ajuns la concluzia că forţele regimului Bashar al-Assad au folosit clor în cursul unui atac asupra insurgenţilor ce controlează provincia Idlib.

„Regimul Assad este responsabil de nenumărate atrocităţi, dintre care unele se ridică la nivelul crimelor de război şi al crimelor împotriva umanităţii”, a declarat Pompeo, potrivit sursei menționate.

„SUA nu vor permite ca aceste atacuri să rămână nepedepsite şi nici nu îi vom tolera pe cei care aleg să ascundă aceste atrocităţi”, a mai menționat oficialul american, adăugând că „preşedintele Trump a fost destul de energic în ceea ce priveşte protejarea lumii de utilizarea armelor chimice”.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au efectuat, în aprilie 2018, raiduri aeriene în Siria ca reacţie la presupusa utilizare de arme chimice de către regimul Assad, în cursul unui atac asupra rebelilor care controlau o periferie a Damascului.

Peste 40 de persoane au murit în urma utilizării de arme chimice.

Din cauza războiului civil din Siria, izbucnit în 2011, zeci de mii de oameni au decedat, iar peste 13 milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.