Evenimentul Zilei > Actualitate > SUA, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la Revoluție: „Viitorul României este luminos.Felicităm poporul român „
SUA, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la Revoluție: „Viitorul României este luminos.Felicităm poporul român „

SUA, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la Revoluție: „Viitorul României este luminos.Felicităm poporul român „

Statele Unite felicită poporul român la aniversarea a 25 de ani de la Revoluţie, considerând că țara noastră are în față un viitor luminos, potrivit unui mesaj al purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională.

"În urmă cu 25 de ani, românii s-au alăturat unei mişcări pentru libertate care a cuprins întreaga Europă Centrală şi a eliberat milioane de oameni din spatele Cortinei de Fier. Bărbaţi şi femei curajoşi s-au ridicat împotriva unui regim represiv şi şi-au cerut libertatea. Peste 1.000 de români şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, dar sacrificiul lor a marcat începutul înlăturării ultimului regim comunist al Pactului de la Varşovia şi căderii Cortinei de Fier ", precizează Bernadette Meehan, purtător de cuvânt al Consiliului american de Securitate Naţională, citat de mediafax.ro.

Meehan apreciază că moştenirea din 1989 trăieşte, românii exercitându-şi la alegerile prezidenţiale din noiembrie "dreptul câştigat greu de a-şi alege viitorul lider".

"Trăim într-o lume mai bună deoarece ţări ca România au muncit din greu pentru a-şi reforma sistemele politice şi economice şi au făcut eforturi pentru o Europă unită, liberă şi paşnică. În decurs de o singură generaţie, România a făcut o călătorie remarcabilă de la tiranie către libertate, de la naţiune captivă la aliat al NATO. Într-un sfert de secol a avut loc o schimbare extraordinară, iar viitorul României este luminos", se mai arată în mesajul oficialului SUA.

"Felicităm poporul român cu ocazia acestei aniversări istorice şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru a face progrese în ceea ce priveşte securitatea, prosperitatea şi libertatea în regiune şi pe întreg globul", conchide purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: