Evenimentul Zilei > International > SUA a dat un ultimatum Turciei pentru eliberarea pastorului Brunson
SUA a dat un ultimatum Turciei pentru eliberarea pastorului Brunson

SUA a dat un ultimatum Turciei pentru eliberarea pastorului Brunson

Termenul dat de Statele Unite Turciei, pentru eliberarea pastorului evanghelic american Andrew Brunson care este judecat de un tribunal turc, a expirat miercurea care a trecut, a declarat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan, conform reuters.com.

Cazul lui Brunson este una din disputele care se află în centrul deteriorării relaţiilor din cei doi aliaţi NATO, mai arată sursa citată.

Un tribunal turcesc l-a transferat pe evanghelist în arest la domiciliu după aproape 20 de luni de închisoare, acesta fiind acuzat de acte de terorism. Relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au tensionat pe fondul acestei situații. După ce Andrew Brunson a fost închis, americanii au impus de sancţiuni împotriva a doi dintre miniştrii lui Erdogan şi au ameninţat cu restricţii comerciale.

Aflat în orașul Trabzon, de la Marea Neagră, președintele Erdogan a prezentat detalii despre negocierile purtate săptămâna trecută de cele două ţări, afirmând că Washingtonul a ameninţat cu sancţiuni dacă Turcia refuză să-l elibereze pe pastor.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: