Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a AFLAT ADEVĂRUL! Ce se întâmplă cu persoanele care NU FAC SEX timp de două săptămâni
S-a AFLAT ADEVĂRUL! Ce se întâmplă cu persoanele care NU FAC SEX timp de două săptămâni

S-a AFLAT ADEVĂRUL! Ce se întâmplă cu persoanele care NU FAC SEX timp de două săptămâni

Viața sexuală este unul dintre aspectele importante ale oricărui om, atât implicat într-o relație sau nu. Chiar dacă avem un partener, perioadele în care nu obișnuim să face, sex ajung să fie destul de frecvente în viața noastră.

Lipsa sexului produce modificări nebănuite în organismul nostru, relevă un studiu recent, citat de mtlblog.com. Astfel, o perioadă de abstinență de două săptămâni poate avea efecte destul de serioase asupra stării noastre de sănătate.

Studiul arată ce se întâmplă dacă nu facem sex timp de două săptămâni

1. Nivelul de stres crește. Astfel, persoanele care au o viață intimă activă sunt mul mai calmi și mai puțin stresați în viața de zi cu zi.

2. Explicația este una simplă: în timpul sexului, organismul eliberează endorfine, substanțe care au rolul de a reduce nivelul de stres in organism.

3. Relația va avea de suferit. Dacă sunteți într-o relație, o perioadă fără sex de două săptămâni poate induce o stare de tensiune care poate deveni din ce în ce mai apăsătoare, mai ales dacă obișnuim să dormim în același pat cu partenerul.

4.De asemenea, studiile arată că lipsa sexului determină probleme cu stomacul său riscul apariției răcelilor. Endorfinele care sunt eliberate în organism stimulează celulele din sistemul nostru imunitar. Studiul efectuat a descoperit existența unui nivel mai ridicat de de imunoglobină A, substanță care ne protejează de infecții, la persoanele care fac sex în mod regulat.

5.Nu în ultimul rând, femeile se vor simți mult mai deprimate. Rezultatele unui studiu arată că femeile cad în depresie, atunci când nu fac sex pe perioade mai îndelungate de timp.