Principalele site-uri de socializare, Facebook, Twitter, Instagram, TikTok și YouTube, sunt toate „categoric nesigure” pentru persoanele LGBTQ. Asta este concluzia unui studiu realizat de GLAAD, ale cărui rezultate au fost dezvăluite duminică în cadrul documentarului „Axios” difuzat de HBO.

La începutul acestui studiu, cei de la GLAAD au avut intenția de-a acorda fiecărei rețele câte o notă. În cele din urmă, s-a renunțat la sistemul de notare individual, pentru că s-a ajuns la concluzia că fiecare entitate ar fi primit o notă foarte mică. Aceste rețele „sunt categoric nesigure”, a declarat Sarah Kate Ellis, CEO-ul GLAAD.

Analiză făcută asupra rețelelor de socializare, probleme pentru comunitatea LGBTQ

Concluzia a venit ca urmare a unui efort de câteva luni depus de cei de la GLAAD și de o echipă de experți externi care au analizat fiecare dintre site-uri, politicile lor și istoricul aplicării acestor politici. În teorie, toate site-urile se consideră prietenoase cu comunitatea LGBTQ. Dar, totuși, permit persoanelor din această minoritate să fie hărțuite zilnic. De asemenea, o problemă este legată de diseminarea dezinformării dăunătoare.

„Ceea ce m-a șocat cel mai mult este faptul că toate aceste companii au instrumentele opri aceste nereguli”, a spus Sarah Kate Ellis. În raportul de 50 de pagini, GLAAD prezintă o varietate de recomandări pentru toate platformele, pe lângă sugestii specifice fiecărui serviciu.

Un bun exemplu este Twitter, spun cei de la GLAAD

Recomandările generale includ, de la modificarea algoritmilor la încetinirea răspândirii dezinformării, angajarea mai multor moderatori umani și aplicarea mai bună a politicilor de hărțuire și discriminare existente, conform axios.com.

De asemenea, raportul oferă un sprijin pentru a face pași către anihilarea acestor probleme. Politica adoptată de cei de la Twitter, pentru a proteja persoanele transgender a fost încurajată de GLAAD, care a sfătuit și celelalte rețele să adopte regulile. „Există consecințe reale pentru ceea ce se întâmplă în online”, a spus Sarah Kate Ellis, care face referire la efectele psihice pe care le au hărțuirile asupra celor din comunitatea LGBT, și care pot duce la depresii sau sinucideri.