Evenimentul Zilei > Monden > Escrocherie de sute de milioane de dolari la Hollywood. Un actor s-a folosit de brandurile Netflix și HBO
Escrocherie de sute de milioane de dolari la Hollywood. Un actor s-a folosit de brandurile Netflix și HBO

Escrocherie de sute de milioane de dolari la Hollywood. Un actor s-a folosit de brandurile Netflix și HBO

Un actor de la Hollywood a fost reținut și va fi judecat pentru că a pus bazele unei escrocherii de mari dimensiuni, care a creat pagube însemnate.

O escrocherie de mari dimensiuni a fost descoperită la Hollywood și a provocat un mare scandal. Creierul aceste operațiuni era actorul Zachary J. Horwitz, cunoscut sub numele său de scenă Zach Avery. Înșelăciunea se baza pe celebra „schemă Ponzi”. Adică operațiuni financiare construit pe sistemul unei piramide. Autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că actorul și-a înșelat investitorii cu suma de 227 de milioane de dolari, conform siteului retetesivedete.ro.

HBO și Netflix, implicate fără să știe în escrocheria actorului

Zachary este învinuit pentru că a fabricat acorduri de licențiere cu companiile Netflix, HBO, dar și cu alte platforme, pentru a asigura finanțarea companiei sale de distribuție de filme, 1inMM Capital LLC, conform celor de la FBI.

În anul 2013, actorul a pus bazele 1inMM Capital LLC în orașul Los Angeles. El a anunțat că va distribui filme englezești pe piața din America Latină prin intermediul parteneriatelor încheiate cu HBO și Netflix. Apoi, doi ani mai târziu, Zachary J. Horwitz ar fi trimis investitorilor sticle de scotch Johnny Walker Blue Label și un raport anual în care se spune că prin intermediul companiei sale „a achiziționat și distribuit cu succes 49 de filme prin intermediul bannerului 1inMM Capital fără a suferi o singură pierdere”, conform sursei citate.

El a mai anunțat că parteneriatul său cu Netflix și HBO se va extinde pentru două piețe foarte mari, în Australia și Noua Zeelandă. „Odată cu această creștere, avem capacitatea de a distribui în siguranță și profitabil peste 25 de filme suplimentare pe an, creând oportunități ample pentru investiții și o creștere substanțială a bibliotecii noastre de lungmetraj”, spun cei de la FBI.

S-a stabilit o cauțiune de 1 milion de dolari

De fapt, actorul falsificase corespondența cu prin e-mail cu directorii Netflix și HBO. Și a făcut asta în momentul în care trebuia să-i plătească pe investitorii companiei sale. În realitate, nici Horwitz (Avery), nici 1inMM Capital nu s-au angajat vreodată în corespondența prin e-mail cu Netflix sau HBO și nici Horwitz sau 1inMM Capital nu au avut vreodată vreo relație de afaceri cu Netflix sau HBO. Din anul 2019 este în incapacitate de plată. Și datorează peste 227 de milioane de dolari. Judecătorii i-au stabilit o cauțiune de 1 milion de dolari.