Cercetarea realizată în Canada a descoperit că pulsul poate crește de peste două ori în momentul ocaziilor de înscriere a unui punct în meci sau în ultimele minute ale competiției, indiferent de gradul de pasiune pe care îl resimte o persoană față de echipa pe care o urmărește, potrivit unui studiu citat citat de The Telegraph şi agerpres.ro.

Cum au monitorizat emoțiile oamenii de știință

Dacă vă întrebați cum au monitorizat oamenii de știință emoțiile, este bine de știut că aceștia au utilizat sisteme de monitorizare a activității cardiace conectate la persoanele care vizionau meciuri de hochei, atât la televizor cât și în arena sportivă. Pulsul celor care au vizionat live competițiile a crescut cu 110% în timp ce ritmul bătăilor inimii în cazul persoanelor care au urmărit meciurile de la distanță a crescut cu 75%.

Recomandări adresate medicilor

Studiul, publicat în ''Canadian Journal of Cardiology'' , cuprinde și recomandări adresate medicilor. Potrivit acestora, pacienții împătimiți de evenimente sportive care prezintă un risc de boli cardiovasculare trebuie să fie conștienți de simptomele pe care le pot experimenta în timpul meciurilor. Așadar, mare grijă! Cu cât crește mai mult adrenalina crște și riscul de a vă îmbolnăvi.

Într-un articol care însoțește studiul, experții au menționat că riscul de evenimente cardiovasculare a fost ''foarte înalt în arenă și în momentele dramatice, precum perioadele de prelungiri''.

''Pacienții cu risc ar trebui avertizați cu privire la potențialele simptome cardiovasculare și ar trebui să fie instruiți să ceară ajutor medical imediat în cazul în care simptomele se agravează'', a precizat specialiștii, potrivit sursei citate.