Compania Flex le oferă tinerilor oportunități de carieră în cercetare și inovare, încă de pe băncile facultății. Acum compania vrea să conexeze departamentul de cercetare timișorean cu restul rețelei mondiale, având în vedetre potențialul resurselor umane calificate din Timișoara.

„Inteligența artificială și tehnologia revoluționează lumea în care trăim. Acesta este viitorul și avem nevoie să ținem pasul cu evoluția tehnologiei. Dacă la începuturile diviziei de cercerare și dezvoltare proiectele noastre erau în domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii și pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerințele sunt pentru tot mai multe discipline. În acest context, dezvoltăm departamentul de la Timișoara, dorim să atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre oferă avantajul conectării cu numeroase industrii și cu specialiști din toată lumea”, a spus Michele Monico vicepreședinte Flex EMEA, Desing & Engineering.

Prorectorul Universității Politehnica, Marius Oteșteanu a confirmat și din perspectiva academică trendul global de creare de tehnologii noi. Universitatea Politehnica Timișoara are o serie de proiecte în care implică studenții, astfel că suportul companiilor este benefic pentru concretizarea acestora. ”De 100 de ani, Universitatea Politehnica Timișoara pregătește resursa umană pentru dezvoltarea tehnologiei, pentru creșterea valorii muncii din această parte de țară. De peste 10 ani suntem parteneri ai companiei Flex: peste 300 de studenți beneficiază de pregătire practică anual, avem profesori care susțin cursuri tehnice pentru angajații companiei, iar oportunitățile sunt în continuă creștere. Interesul pentru colaborare este și din partea noastră, pentru că doar împreună putem oferi parcursul firesc de pregătire și de carieră pentru studenți”, a punctat prorectorul.

Pentru a facilita accesul tinerilor la proiectele de tehnologie și inovație de la Timișoara, compania Flex organizează sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10.00 – 18.00, la biblioteca Universității Politehnica evenimentul Design in the Age of Intelligence. Publicul larg este invitat să vină și să descopere cum revoluționează inginerii de la Timișoara tehnologia mondială. Vedeta evenimentului va fi Titan – The Robot, un robot gigant care cântă, dansează, râde și interacționează cu publicul. Spectacolele lui vor avea loc sâmbătă de la ora 11, de la ora 14 și de la ora 17.

Tot în cadrul evenimentului, cei mici și cei mari vor putea participa la ateliere creative în cadrul cărora vor realiza diferite obiecte folosind materiale din laboratoare de cercetare și inovare, se vor putea juca în Gaming Corner cu un simulator special, vor putea citi noutăți despre știință și tehnologie în Science Corner.