Evenimentul Zilei > International > Studentă, închisoare pe viață pentru TERORISM: „Istoria ne va da DREPTATE”
Studentă, închisoare pe viață pentru TERORISM: „Istoria ne va da DREPTATE”

Studentă, închisoare pe viață pentru TERORISM: „Istoria ne va da DREPTATE”

O fostă studentă a Universității din Lancaster, care se confruntă cu închisoarea pe viață după ce a fost găsită vinovată pentru încălcarea terorismului, a spus că „istoria ne va justifica, chiar dacă acest juriu nu a făcut-o”.

Laura Clayson, în vârstă de 28 de ani, fosta președintă a Uniunii studențești a Universității Lancaster până în 2015, a fost trimisă în judecată împreună cu alte 14 persoane după ce a ajutat la blocarea unui avion cu deportați spre Nigeria, Ghana și Sierra Leone.

Cei 15 protestatari, care au oprit zborul de deportare de la decolare în luna martie a anului trecut, au fost găsiți vinovați de încălcarea legilor privind terorismul. 

Parlamentarul Cat Smith a declarat că verdictul reprezintă o zi tristă pentru drepturile omului.

Clayson și cei 14 activiști au fost acuzați de perturbarea internațională a serviciilor de la aerodrom în conformitate cu Legea privind aviația și securitatea maritimă din 1990, o lege adoptată ca răspuns la bombardamentele de la Lockerbie din 1988. Legea a fost pusă în aplicare o singură dată în ultimii 28 de ani.

Toți cei 15 au pledat vinovați, dar un juriu al Curții Coroanei din Chelmsford a decis închisoarea pe viață. Condamnarea va începe la începutul lunii februarie.

„Suntem vinovați de nimic altceva decât că am intervenit pentru a preveni răul. Acțiunea noastră a fost planificată într-un mod sigur și este ironic că noi am fost condamnați, și nu autoritățile, de punerea în pericol a oamenilor, în acea noapte”, a declarat Clayson, informează lancasterguardian.co.uk.