"În reşedinţa în care locuieşte temporar fostul preşedinte al României, în zona Scroviştea, domnul Traian Băsescu nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de către STS. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, fostul preşedinte al României beneficiază, la cerere, pe durata vieţii, de servicii de telefonie publică, servicii protejate de internet şi servicii de securitate asociate acestora furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Domnul Traian Băsescu a solicitat în scris STS operaţionalizarea acestor servicii", precizează STS, într-un comunicat de presă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, luni, că s-a mutat "provizoriu" la Scroviştea, într-un spaţiu deţinut de RAAPPS.

"Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Când RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vânătoare", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.