Evenimentul Zilei > Vremea > Stratul de zăpădă a depășit un metru! Zona pe care iarna a pus stăpânire din plin
Stratul de zăpădă a depășit un metru! Zona pe care iarna a pus stăpânire din plin

Stratul de zăpădă a depășit un metru! Zona pe care iarna a pus stăpânire din plin

Stare de alertă într-un oraș din Canada, după ce stratul de zăpadă a depășit un metru. Oamenii au ieșit șocați în stradă să vadă ce se întâmplă de fapt.

În doar 24 de ore, stratul de nea a crescut cu 76 de centimetri. În capitala provinciei, mașinile au fost complet îngropate, iar drumurile au devenit impracticabile. Armata canadiană a fost mobilizată să ajute la deszăpezire, scrie Digi24.

Stratul de zăpadă a crescut cu aproape un metru iar vântul a bătut cu peste 130 de kilometri pe oră, care a format și troiene uriașe. Greul a început abia după ce nu a mai nins, când oamenii au ieșit din case, cu lopețile în mâini, ca să mute tonele de zăpadă care s-au așezat pe orice. Capitala Newfoundland, orașul Saint John, de obicei aglomerat, a fost complet paralizat. Chiar și așa, unii au putut să vadă și părțile bune.

Iată ce spun unii canadieni:

„Am zis să ies și să mă uit în jur deoarece este foarte, foarte rar să vezi străzile din centrul St. John atât de liniștite.”

„Știți ce? Când nu bate vântul și ieși la o plimbare de seară, este chiar foarte frumos și destul de romantic.”

„Pe strada mea locuiește un domn care a fost operat acum două săptămâni. Am mers să văd ce face și l-am ajutat să dea zăpada.”