Povestea sa este relatată în paginile site-ului de limbă română din Italia, www.gazetaromaneasca.com.

Aşadar românca ajunge în localitatea San Benedetto. Asta s-a întâmplat duminica trecută. Coboară din autocar şi se aştepta să fie aşteptată de cel cu care vorbise pe Internet. Dar îşi dă seama că nu o aşteaptă nimeni.

De ruşine, poate, nu vorbeşte cu nimeni despre situaţia ei. Pur şi simplu începe să meargă pe străzi. Timp de două zile asta a făcut. Marea problemă era că nici măcar nu ştia o boabă de italiană, ca să înţeleagă cu localnicii. Nici bani să se întoarcă în ţară nu avea. Cel cu care vorbise îi promisese un loc de muncă, un trai decent. Da’ de unde?!

A tot mers pe străzi până când, de epuizare, a leşinat. Nişte tineri au văzut întreaga scenă şi au sunat imediat la numărul unic de urgenţă.

Cum sângele apă nu se face, comunitatea românească s+a mobilizat imediat, după ce s-a aflat de cruntul destin al acestei femei, despre care nu au fost publicate amănunte.  

Cert este că o româncă din zonă, rezidentă de 15 ani în Italia, Luminiţa Panait, a sunat la redacţia ziarului La Nuova Riviera, lăsându-şi datele de contact, în aşa fel să se strângă bani pentru nefericita care să se poată întoarce acasă.

Aaşa cum arată portalul sus-amintit, femeia de 59 de ani este internată în spitalul din localitate, fiind într-o stare deloc bună, din cauza epuizării.

 

 

Te-ar putea interesa și: