„Locurile de muncă și finanțarea vor fi stabilite pentru fiecare comandă, cu o dată de finalizare estimată la 26 aprilie 2025”, se arată în mesajul Apărării.

Cel mai nou lansator de grenade din arsenalul armatei este dezvoltat pentru un nou sistem de lansare de grenade cu o singură lovitură de 40 mm pentru a înlocui M203.

Conform American Special Ops, M320 este proiectat pentru a fi folosit ca atașament la o pușcă sau o carabină sau ca un sistem de arme de sine stătător. Acesta poate trage cu o gamă de proiectile de 40 mm, inclusiv mare exploziv sau exploziv cu scop dublu – fum și iluminare.

Spre deosebire de M203, noul model se deschide în părțile laterale, ceea ce îi permite să se potrivească cu proiectile mai lungi, inclusiv cu unele neletale.

Modelul M320 cântărește cinci kilograme, cu două mai mult decât modelul pe care îl înlocuiește. Greutatea suplimentară provine din butoiul mult mai rezistent al M320, menit să ofere armei o durată de viață mai lungă, scrie defence-blog.com.

M320 are trei piese majore: un lansator de grenade cu un butoi cu pușcă, Day / Night Sight (DNS) produs de Insight Technology, Inc și un handheld Laser Range Finder (LRF).

În timp ce M203 era încărcat prin împingerea butoiului înainte, încărcătorul M320 se deschide cu apăsarea unui buton pentru a permite încărcarea din lateral.