Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞTIRILE în ritm rap fac furori în Senegal. Programul televiziunii 2STV îmbină seriozitatea cu divertismentul | VIDEO
ŞTIRILE în ritm rap fac furori în Senegal. Programul televiziunii 2STV îmbină seriozitatea cu divertismentul | VIDEO

ŞTIRILE în ritm rap fac furori în Senegal. Programul televiziunii 2STV îmbină seriozitatea cu divertismentul | VIDEO

Un telejurnal în stil rap face furori în Senegal.Programul, în formă versificată şi ritmată, este prezentat de artiştii senegalezi Xuman şi Keyti în fiecare zi de vineri la o televiziune locală şi difuzat apoi pe contul de YouTube al emisiunii. Audienţa internaţională a emisiunii este de aproximativ 12.500 de abonaţi.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, emisiunea este prezentată de Xuman în franceză, limba oficială a ţării, în timp ce Keyti o prezintă în dialectul wolof vorbit în Senegal, dar şi în Gambia şi Mauritania.

Programul, lansat  în 2013, a ajuns deja la al doilea sezon şi este difuzat în fiecare zi de vineri de postul de televiziune senegalez privat 2STV şi difuzat apoi pe contul de YouTube al emisiunii, oferindu-i o audienţă internaţională de aproximativ 12.500 de abonaţi (până luni 28 iulie). De asemenea, emiunea este difuzată şi pe reţelele de socializare, precum Twitter (cu 1.950 de abonaţi) şi Facebook, (cu peste 5.500 de like-uri).

Ideea i-a venit în urmă cu mai mulţi ani lui Xuman, pe numele său de scenă Makhtar Fall, animator la posturile de radio, care era obligat să cedeze microfonul prezentatorilor de ştiri. Atunci el s-a gândit că n-ar fi rău să îmbine rap-ul cu ştirile, astfel încât educaţia să devină divertisment.

Pentru telejurnalul lor în ritm de rap, cei doi artişti au făcut apel la compozitorul senegalez No-Face Undacova, pentru acordurile muzicale, în timp ce de realizare şi design s-a ocupat casa de producţie Level Studio.

"Ador conceptul care îmbină seriozitatea ştirilor cu divertismentul", a explicat Xuman. El a subliniat că este vorba despre un mod mai amuzant de a urmări ştirile despre "relele care cangrenează" ţara. Următorul obiectiv al realizatorilor este de a exporta moda telejurnalului rap în Nigeria şi Cote d'Ivoire.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: