Steve Jobs şi-a întrerupt concediul medical pentru iPad 2, noua tabletă Apple | VIDEO

Steve Jobs şi-a întrerupt concediul medical pentru iPad 2, noua tabletă Apple | VIDEO

Şeful Apple a prezentat miercuri seară noua versiune a tabletei iPad. Despre noul gadget, iPad 2, Steve Jobs crede că va fi cel mai vândut produs electronic din 2011. Printre altele, în ceea ce priveşte dotările, remarcăm faptul că e mai subţire decât precedenta tabletă, are ieşire HDMI şi cameră. video.

Preţul de pornire anunţat de Apple va fi de 499 de dolari americani şi se va pune în vânzare în două culori, alb şi negru. În Europa, iPad 2 va ajunge la sfârşitul acestei luni, însă România nu apare deocamdată pe listă. Evz.ro a transmis LIVETEXT Gala de la Centrul de Artă Yerb Buena, San Francisco:

  • 21.34 - Steve Jobs a încheiat prezentarea iPad 2
  • 21.25 - Înainte de a părăsi scena de prezentare a iPad 2, Jobs a spus că tableta PC trebuie să combine foarte bine partea de hardware şi software, mult mai bine decât un PC. Şi e sigur că tableta sa a reuşit acest lucru. De asemnea, acesta i-a criticat pe competitorii săi, cei care susţin despre tabletă că va înlocui computerul personal. Şeful Apple crede că nu aceasta este "abordare corectă", că tableta este de fapt o alternativă a PC-urilor, mult mai uşor de folosit.
  • 20.53 - Steve Jobs anunţă că există deja peste 65.000 de aplicaţii, softuri şi jocuri pe care le pot folosi utilizatorii de iPad. Iar cu ajutorul unui program preinstalat pe iPad2, poţi să editezi filme şi fişiere audio. 
  • 20.45 - Specialiştii Apple spun că poţi urmări,  în acelaşi timp, nouă videoclipuri pe internet.
  • 20.38 - Potrivit lui Steve Jobs, designerii de la Apple au creat o husă de protecţie a ecranului, făcută dintr-un material magnetic, care se poate folosi inclusiv ca suport.
  • 20.36 - Marea surpriză a noii versiuni a iPad este prezenţa HDMI, prin care îţi poţi conecta, de exemplu, tableta la televizor.

Sursa: REUTERS

  • 20.10 - Sunt prezentate primele date despre iPad2: "este un nou design, total diferit şi e mult mai rapid. Avem un nou chip denumit A5". Procesorul va fi dual core, iar cei de la Apple spun că performanţele grafice vor creşte de nouă ori în viteză.
  • 20.01 - A început gala din Centrul de Artă Yerb Buena, San Francisco. pe scenă a urcat şeful Apple, Steve Jobs. "Am lucrat ceva vreme la acest produs şi nu am vrut să pierd ziua de astăzi", a spus Jobs printre ropotele de aplauze ale celor prezenţi la eveniment.

La începutul acestui an, şeful Apple şi-a întrerupt activitatea din cadrul companiei din cauza stării sale de sănătate. În urmă cu 7 ani, Jobs a fost diagnosticat cu o formă de cancer pancreatic şi a suferit un transplant de ficat în 2009. 

În ceea ce priveşte noul model al creaţiei lui Steve Jobs, iPad 2, pe site-urile de specialitate circulă mai multe informaţii cu privire la specificaţiile tehnice ale noului gadget. Se zvoneşte că noua tabletă a celor de la Apple ar urma să aibă display Retina, cameră, slot pentru card SD, port USB sau ieşire video. În ceea ce priveşte capacitatea de stocare, acestea ar urma să fie cele clasice ale Apple, de 16, 32 şi 64 GB.   Record de vânzări iPad a avut un succes uriaş. Anul trecut s-au vândut în toată lumea peste 14 milioane de bucăţi. De altfel, tableta de la Apple a devenit gadgetul cu cea mai rapidă rată de vânzare din istorie, după ce s-au vândut 3 milioane de unităţi în 80 de zile de la apariţia pe piaţă. iPad fals făcut de chinezi Marile site-uri de tehnologie au prezentat fotografii cu o tabletă, semnată iPad şi s-au întrebat dacă aceasta este noua versiune a gadgetului lui Steve Jobs. De fapt, este vorba de un fals făcut de chinezi. Asiaticii însă au scăpat câteva detalii care i-au dat de gol.

Aşezarea display-ului nu este perfectă, se vede că imaginea nu se aşază corect pe ecranul de start. Lipseşte cuvântul "iPad" care e în stânga, sus. De asemenea, se observă neglijenţe în fabricare, la mufa de intrare a căştilor precum şi în zona difuzorului.

Sursa: www.tuaw.com Prezentarea video a iPad 2 <object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OPzuMllENz4?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OPzuMllENz4?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="349"></embed></object> CITIŢI ŞI:

  • Povestea miliardarului cu un salariu de 1 dolar pe an