Judecătorul Robert Griffin a pronunţat această sentinţă marţi într-un tribunal din statul american Utah. El speră că viitorul comitet pentru eliberări condiţionate îl va ţine în închisoare pe Van Wagenen, în vârstă de 72 de ani, mai mult decât pedeapsa minimală primită de acesta. 

Judecătorul Griffin a lăudat-o pe tânăra victimă pentru curajul de a raporta faptul că Van Wagenen a atins-o în două ocazii între 2013 şi 2015. Van Wagenen a fost pus oficial sub acuzare pe 2 aprilie pentru abuzuri sexuale comise asupra unei minore începând din 2013, când fetiţa în cauză avea vârsta de şapte ani. 

Organizatorii Festivalului Sundance au publicat în luna aprilie o declaraţie prin care au denunţat comportamentul lui Van Wagenen şi au menţionat faptul că acesta nu mai avea nicio legătură cu festivalul încă din anul 1993. 

În luna martie, Van Wagenen a demisionat din funcţia de profesor de film la Universitatea Utah după ce ar fi recunoscut într-o înregistrare că a agresat sexual un minor în 1993, potrivit Daily Utah Chronicle. Înregistrarea a fost dată publicităţii de Truth and Transparency Foundation. 

Van Wagenen a înfiinţat Festivalul Sundance alături de Robert Redford în 1978, când evenimentul se intitula Utah/US Film Festival, într-o perioadă în care lucra în calitate de director al companiei de producţie cinematografică deţinută de starul american.

Festivalul şi-a schimbat apoi denumirea oficială şi a devenit Sundance Film Festival în 1991. Sterling Van Wagenen a produs în 1985 drama „The Trip to Bountiful ”, graţie căruia Geraldine Page a câştigat premiul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal ”, informează variety.com, citat de Agerpres. 

 

Te-ar putea interesa și: