Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Tănase face lumină. Ce se află în spatele rocadei “KAGHEBISTE” Ponta-Dragnea la şefia PSD. Fostul director TVR trage semnalul în PNL: Au pichetat caraghios
Stelian Tănase face lumină. Ce se află în spatele rocadei “KAGHEBISTE” Ponta-Dragnea la şefia PSD. Fostul director TVR trage semnalul în PNL: Au pichetat caraghios

Stelian Tănase face lumină. Ce se află în spatele rocadei “KAGHEBISTE” Ponta-Dragnea la şefia PSD. Fostul director TVR trage semnalul în PNL: Au pichetat caraghios

Fostul director al Societăţii Române de Radioteleviziune, Stelian Tănase, vorbeşte, într-o nouă postare pe blogul său, despre adevăratele intenţii din spatele rocadei Dragnea-Ponta la şefia PSD, dar şi despre ce ar trebui să facă PNL în următoarea perioadă pentru a nu rămâne în off-side.

Tănase explică, după alegerile din PSD, în care singurul candidat la conducerea partidului a fost Liviu Dragnea, că totul a fost un exerciţiu de imagine, de forţă, o demonstraţie de mobilizare, care vine chiar după eşecul răsunător al organizării marşului de protest al PNL din ziua depunerii moţiunii de cenzură.

Ironizând situaţia ciudată pentru o democraţie din PSD, Tănase afirmă că toată mascarada a avut scopul de a trezi partidul din letargie.

“Cel mai bun banc despre referendum-ul din PSD este următorul „Dragnea a cîștigat la mustață”. E adevărat, Dragnea e un bărbat fercheș în floarea vîrstei și e foarte mîndru de mustața lui de Teleorman. În plus, cum știm toți de ieri, a cîștigat la doar cîteva voturi distanță de următorul clasat!!! Cursa a  fost foarte strînsă și a dat destule emoții consilierilor, șoferilor, bodygarzilor și întregului anturaj la sediul din Șoseaua Kiseleff. Mai ceva ca la partida Feroe-România.  Așadar, bancul e bun, punct ochit punct lovit.

Mustăcind grav și satisfăcut în fața camerelor teve Dragnea ne-a anunțat seara tîrziu marea sa victorie împotriva nimănui. Hip-hip-ura! Poporul pesedist băut/nebăut, flămînd/neflămind s-a înghesuit prin cabine, dulapuri, șoproane, terase, curți de gospodari cu scopul să-și depună obolul și omagiul. Ordinul a fost să iasă socoteala la număr. Demonstrația făcută de răspîndaci, zvoneri, postaci, lipitori de afișe, telefoniste, vătafi și argați provinciali a fost impresionantă. Asta desfășurare de forțe! Cum zicea și Iliescu, pe urmele oracolului Brucan – Dragnea a probat capacitatea de a trezi partidul, de a-l mobiliza. Că era în adormire de un an, după ce caft a încasat  în noiembrie 2014 de la Iohannis. Abia cum s-a sculat de la podea”, scrie Tănase pe blog.

Fostul director al TVR spune că liberalii nu ar trebui să stea să privească, ci să acţioneze pentru a atrage atenţia mass-media.

“O juma de milion de voturi numai din PSD nu e de colea. Cred că liberalii au cam băgat-o pe mînecă. Ar trebui să tremure după ce au văzut focul de artificii pesedist. Ar trebui să înceapă să se numere, ar fi un reflex normal. Oricit ar lua la mișto ce au văzut duminică tot trebuie să se dezmeticească și să-și ia măsuri. O soluție ar fi să le cînte imnul ca terapie de șoc. Deșteaptă-te române! E nevoie de alt spectacol de măcar aceeași amploare care să atragă atenția massmedia și să arate forța marelui partid liberal. Un congres, un marș, o mobilizare a societății civile in jurul unei cauze, atragerea opiniei publice într-o dezbatere puternică, etc. Alftel nu îi văd bine pe liberali dacă rămîn in expectativă. Au răspuns în registrul comic luni cînd cîțiva dintre ei au pichetat caraghios ușa lui Zgonea la Cameră. Cam puțin”

Pe de cealaltă parte, Tănase afirmă că rocada “kaghebistă” dintre Ponta şi Dragnea are ca singur scop menţinerea premierului în Guvern.

“Dacă observați, în timpul ăsta pe celălalt front, Guvernul, Ponta defilează. S-a specializat în a da vești bune. Cum iese la televizor gurița lui Ponta face cîte un cadou contribuabilului român. Ponta s-a lansat într-o campanie energică de seducere a electoratului. Face pomeni, cumpără naivii cu bani de la buget. Nici nu e greu. Unde nu poate plăti cu bani peșin face promisiuni. Astea nu costă nimic, dar îți dă o stare de euforie. Prea mulți (jurnaliști, analiști politici, opozanți, țuțeri) calculează febril că va demisiona pină la sfîrșitul anului. Aud asta încă din decembrie trecut. Cum aud și că Dragnea ii va trage scaunul de sub poponeț.

Rocada Ponta-Dragnea la șefia PSD e o șmecherie kaghebistă, stil Putin/Medvedev. Mulți au pus botul, dar atenție e o cacialma. Aflați că Ponta trage tare să fie tot el prim-ministru și după alegerile din 2016. Riscăm să îl avem pe cap pînă-n 2020. Oricum, e cert că nu se va lăsa ușor dus din Palatul Victoria.

Apropo de mustața lui Dragnea. Priviți-o mai cu atenție. Veți afla multe”, îşi încheie Stelian Tănase postarea de pe blog.