Evenimentul Zilei > Actualitate > RUGBY. „Stejarii”, victorie de senzație în fața Georgiei, după o pauză de 7 ani
RUGBY. „Stejarii”, victorie de senzație în fața Georgiei, după o pauză de 7 ani

RUGBY. „Stejarii”, victorie de senzație în fața Georgiei, după o pauză de 7 ani

România s-a impus la limită cu Georgia, scor 8-7, astăzi, la București, în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Ultima victorie a „tricolorilor” contra eternei rivale data din 2010

Naționala României a obținut, astăzi, (poate) cea mai importantă victorie din Rugby Europe Championship (REC). În fața a 4.000 de spectatori prezenți pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, „stejarii” au învins Georgia, scor 8-7, în ultima etapă a competiției. Este prima victorie a „tricolorilor” în fața gruzinilor, după o pauză de șapte ani! În 2010, tot la București, România se impunea în fața georgienilor, cu scorul de 22- 10, caștigând Cupa Europeană a Națiunilor.

Totodată, în urma succesului de azi, naționala condusă de galezul Lynn Howells a câștigat Cupa „Antim Ivireanul”, care se acordă echipei învingătoare în partidele directe.

Cu gândul la Mondialul din Japonia

Chiar dacă a cedat în fața „stejarilor”, Georgia a fost cea care a câștigat această ediție a Rugby Europe Championship, în timp ce selecționata noastră a încheiat competiția pe poziția secundă. Prin victoria de ieri, România a făcut un pas imens spre accederea la Cupa Mondială din 2019, din Japonia, în timp ce gruzinii sunt deja calificați la turneul final.

Altfel, Georgia este gata să treacă la masa bogaților din rugby. Este doar o chestiune de timp până când va apărea Turneul celor Șapte Națiuni, locul revenindu-le, astfel, georgienilor. Romania si Georgia sunt cele mai valoroase națiuni din al doilea eșalon valoric european. „Stejarii” și gruzinii au fost adversari pentru a 21-a oară, confruntări în care georgienii au smuls 11 victorii.