Ar fi cea mai dură lovitură primită de rugby-ul românesc dacă federația internațională de specialitate îi va exclude pe „Stejari” de la Cupa Mondială din Japonia. Asta ar însemna ca „tricolorii” să lipsească pentru prima dată de la un turneu final, de la startul competiției ce a consumat în total șapte ediții.

Problema se leagă de titularizarea tongolezului Sione Faka’osilea, jucătorul folosit de România în Rugby Europe International Championship (REIC).

„Să avem răbdare”

World Rugby s-a sesizat în privința sa, după ce presa internațională a descoperit că Faka’osilea evoluase în trecut pentru naţionala de rugby a statului Tonga, fiind astfel considerat neeligibil pentru naționala noastră. Din cauza acestui lucru, România riscă să fie eliminată de la CM 2019, situație similară și pentru Spania și Belgia.

Astăzi, președintele FRR, Alin Petrache, va fi audiat de către World Rugby. „Suntem chemați la o audiere, la fel ca majoritatea federațiilor participante în Campionatul European. Sper ca vineri să revenim cu date și să putem comenta lucrurile pe care le vom afla acolo. S-a discutat foarte mult despre aceste lucruri, dar eu sper ca vineri să putem vorbi și să explic ceea ce nu am putut să fac o lungă perioadă de timp. Să avem răbdare și să așteptăm deciziile. Le vom primi cu siguranță și sper ca săptămâna viitoare, cel mai târziu, să oferim toate detaliile”, a declarat Petrache.