Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stejarii” fac calcule pentru Cupa Mondială
„Stejarii” fac calcule pentru Cupa Mondială

„Stejarii” fac calcule pentru Cupa Mondială

Naționala de rugby a României a încheiat anul cu o înfrângere (20-25) contra reprezentativei din Tonga și se gândește la turneul fi nal din Japonia

Susținută de aproximativ 5.000 de spectatori, naționala de rugby a României a evoluat, sâmbătă seara, împotriva reprezentativei din Tonga.

Testul de verificare a fost găzduit de stadionul „Arcul de Triumf” și s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 25- 20 (8-6). A fost ultima partidă a românilor, în 2017, iar de acum încep calculele pentru Campionatul Mondial ce va găzduit de Japonia, în 2019.

Irlanda, Scoția și Japonia, varianta optimistă

„Stejarii” sunt, teoretic, calificați la competiția din „Țara Soarelui Răsare”, dar foarte importantă este grupa în care se vor afla. Dacă selecționata pregătită de Lynn Howells ar ocupa locul 1 sau 2, după Georgia (echipă ce este calificată direct la turneul final), în Rugby Europe Championship, atunci va avea parte de înfruntat adversari mai abordabili. Este vorba despre reprezentativele Irlandei, Scoției, Japoniei și câștigătoarea barajului de calificare la CM 2019.

În schimb, dacă va rata primele două poziții, atunci România va da peste echipe extrem de solide: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia și Africa 1.

Înaintea meciului cu Tonga, Alin Petrache, președintele Federației, a vorbit despre planurile din 2018. „Dacă ne vom califica la Cupa Mondială din Japonia, în iunie anul viitor vom participa la un turneu cu meciuri amicale în Oceania, unde vom susține, cel mai probabil, trei meciuri”.