Evenimentul Zilei > Sport > Stejarii” au picat al doilea examen consecutiv
Stejarii” au picat al doilea examen consecutiv

Stejarii” au picat al doilea examen consecutiv

Naționala României a suferit o nouă înfrângere acasă în meciurile-test. De această dată, Uruguay i-a răpus pe „tricolori”, pentru prima oară în istorie

Naționala de rugby a României a facut primii pași greșiți sub comanda noului selecționer, francezul Thomas Lievremont. Sâmbata, în Complexul Sportiv „Ghencea” din Capitala, „Stejarii” au pierdut în fața reprezentativei din Uruguay cu scorul 20-27.

Este al doilea „test” consecutiv pierdut de România, dupa ce în urma cu o saptamâna se înclina pe același teren în fața națioanalei Statelor Unite (5-31).

Astfel, Uruguay și-a revendicat pentru prima oara victoria în istoria confruntarilor directe cu România, succesul „Los Teros” fiind asigurat de un eseu reușit chiar înainte de ultimul fluier al arbitrului.

„Trebuie să ne asumăm și eșecurile”

La finalul partidei, selecționerul României a dat vina pe lipsa de experiența a unor „Stejari”. „Este o echipă tânără, cu mult entuziasm, greșelile care s-au făcut au fost tocmai pe fondul lipsei de experiență a unor jucători și cu cât vom avea mai multe meciuri împreună, la un nivel cât mai înalt de joc, cu atât vom reuși să le eliminăm. Trebuie să ne asumăm și eșecurile și să învățăm din ele. Sunt lecții dureroase pentru toată lumea însă trebuie să învățăm din ele și mai ales să dăm credit tinerilor pentru că, practic, în afara acestor meciuri, majoritatea nu au unde să crească, nu au meciuri de acest nivel”, a declarat Thomas Lievremont.

În ciuda acestor doua înfrângeri, începutul a fost promiator în era Lievremont. România A reușind la începutul acestei luni sa se impuna cu 36-5 în meciul de pregatire cu Kenya, dupa care a urmat victoria „Stejarilor” în fața Portugaliei (36-6), în urma careia „tricolorii” au ramas în cel de-al doilea esalon valoric european.

Mai mult, naționala României va relua meciurile în februarie 2019, cu partidele din cadrul Rugby Europe International Championship (REIC).