„Deşi a încheiat sezonul pe locul şase, Steaua este cea mai titrată formaţie din România. Are un buget de 30 de milioane de euro pe an şi un antrenor italian profesionist. Este un adversar foarte dificil”, a spus Salloi, citat de site-ul oficial al clubului.

De cealaltă parte, Gigi Becali, patronul „roş-albaştrilor” a reacţionat: „Nu ştiu cine sunt (n.r. – Ujpest FC)”.

Dubla manşă dintre Steaua şi Ujpest se va disputa luna viitoare, meciul-tur fiind programat pe 16 iulie, la Bucureşti, iar returul – pe 23 iulie.

Opt români au trecut pe la Ujpest

Tibor Moldovan este ultimul român dintr-o listă de opt jucători care au evoluat la Ujpest FC. Legitimat la gruparea ungară în returul sezonului 2007/2008, Moldovan a declarat pentru EVZ că Ujpest nu ar face faţă în campionatul României. „Steaua va învinge singur”, a spus jucătorul român.

În afară de Moldovan, de-a lungul timpului au mai jucat pentru gruparea din Ungaria Sorin Cigan, aflat acum în arest pentru trafic de influenţă, Dănuţ Colesniuc, Dănuţ Frunză, Attila Piroşka, Ion Roşu, Ioan Toth şi Ioan Varga, tatăl lui Dacian Varga, proaspăt campion al României cu Unirea Urziceni.  

Ujpest FC (Ungaria)
Data înfiinţării: 1885
Stadion: „Szusza Ferenc” (13.501 locuri)
Culori: violet şi alb
Antrenor: Willie McStay (Scoţia)
Vedete: Peter Kabat
Palmares: 20 de titluri de campioană a Ungariei, 8 Cupe ale Ungariei, 2 Supercupe ale Ungariei, finalistă în Cupa Oraşelor Târguri (1969), semifinalistă în Cupa Campionilor Europeni (1974), semifinalistă în Cupa Cupelor (1962)
Linie de clasament: 30 17 8 5 61-38 59 puncte (locul 2)

În cupele europene vor mai evolua Unirea Urziceni (direct în grupele Ligii Campionilor, tragerea la sorţi pe 28 august), FC Timişoara (turul trei preliminar al Ligii Campionilor, tragerea la sorţi pe 17 iulie), Dinamo şi CFR Cluj (play-offul Ligii Europa, tragerea la sorţi pe 7 august) şi FC Vaslui (turul trei preliminar al Ligii Europa, tragerea la sorţi pe 17 iulie).