Steaua s-a defectat atunci când nimic nu anunța vreo problemă tehnică. Sâmbătă seara, în cadrul rundei a cincea a campionatului intern, „militarii” au fost învinși, acasă, de Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-1, după un debut excelent de sezon.

Filip și Chipciu, eliminați

Elevii lui Costel Gâlcă se impuseseră în precedentele patru confruntări din această stagiune a Ligii I. A fost suficient golul înscris de Achim, în minutul 48, pentru ca moldovenii să plece cu toate cele trei puncte de pe terenul campioanei din ultimele două sezoane ale campionatului intern.

Steliștii au terminat jocul în corzi, iar Lucian Filip (87) și Alexandru Chipciu (90+3) au fost eliminați pentru cumul de cartonașe. În plus, portarul Giedrius Arlauskis a fost schimbat cu Florin Niță, în minutul 37, din cauza unei accidentări. Astfel, prezența lituanianului în echipa ce va încerca să se califice în grupele LC a devenit incertă.

Gâlcă și-a pus cenușă în cap

Insuccesul cade cum nu se poate mai prost, chiar înaintea meciului decisiv pe care „militarii” îl vor disputa, miercuri, la Sofia, cu cei de la Ludogoreț, în returul playoff- ului Ligii Campionilor.

Costel Gâlcă, tehnicianul Stelei, a încercat să ia din povara ce apasă pe umerii fotbaliștilor, după eșecul de sâmbătă, și și-a asumat responsabilitatea.

„Vina este numai a mea, pentru că eu am alcătuit echipa. Dacă un jucător sau toată echipa nu evoluează bine, este vina mea. Este un meci pierdut, un meci în care neam creat ocazii. Cred că trebuia să tragem mai mult de la distanță, iar dacă reușeam să deschidem scorul în prima repriză alta cred că era situația. Golul l-am luat pe o neatenție și asta ne-a costat. Era important pentru noi să câştigăm şi să facem 15 puncte, pentru că puteam să ne distanţăm”, a afirmat antrenorul echipei din Ghencea.

Florin Marin, antrenorul Ceahlăului, a explicat cum a reușit să producă cel mai mare șoc din acest sezon competițional. Este o surpriză victoria noastră, pentru că nu e uşor să câştigi în Ghencea. Steaua are jucători de valoare, dar noi am făcut un joc foarte bun, nu le-am oferit spații și am reușit să ne creăm situații foarte bune. Steaua rămâne favorită la titlu, chiar dacă a pierdut. Eu întotdeauna pregătesc jocurile să câștig”, a afirmat „Flocea”.

Și Ludogoreț are probleme în campionat

În weekend-ul trecut, nici bulgarilor de la Ludogoreț nu le-a mers prea grozav. Echipa din Razgrad a remizat în deplasare, scor 2-2, cu Lokomotiv Sofia. După șase runde, adversarii Stelei se află pe locul secund în clasament cu 11 puncte.