Steaua - Dinamo. Ştefan Bărboianu: "Batem în Ghencea şi ni se iartă păcatele"

Steaua - Dinamo. Ştefan Bărboianu: "Batem în Ghencea şi ni se iartă păcatele"

Ştefan Bărboianu, fundaşul dreapta al "câinilor", e convins că Dinamo se poate reabilita în ochii fanilor doar dacă va învinge pe terenul Stelei.

Rivalele Steaua şi Dinamo dispută luni seară (ora 20.30, în direct la Digi Sport), pe arena din Ghencea, marele derby al etapei a 28-a a Ligii I la fotbal. Ambele grupări privesc această confruntare ca pe un bun prilej de a se reabilita în ochii propriilor suporteri.

Atât fanii stelişti, cât şi cei dinamovişti, sunt dispuşi să dea uitării rezultatele sub aşteptări din acest sezon sau faptul că favoritele lor nu au mai câştigat titlul de câţiva ani buni, în cazul în care "duşmanul de moarte" va fi răpus.

Ştefan Bărboianu (23 de ani), fundaşul-dreapta sosit în această iarnă la Dinamo de la Universitatea Craiova, va juca luni seară pentru prima dată în "derby-ul României".

Jucătorul a mărturisit ieri, pentru EVZ, că are emoţii înaintea debutului său într-un astfel de meci, dar, în acelaşi timp, se arată optimist că echipa sa va scoate un rezultat bun pe terenul rivalilor.

"Mereu am câştigat meciul de debut"

"Este o mare onoare pentru mine să joc într-un astfel de meci. Doar este vorba despre marele derby al campionatului nostru, «El Clasico de România», cum laţi numit voi, ziariştii. Am ceva emoţii când mă gândesc la presiunea şi la atmosfera care vor fi la această partidă, dar sunt convins că ele îmi vor trece în momentul în care voi intra pe teren. În fond, am mai jucat derby-uri cu stadionul plin şi când eram la Universitatea Craiova. În ceea ce mă priveşte, sunt optimist în privinţa unui rezultat bun. Mereu am câştigat meciul de debut, şi la juniori, şi la seniorii Universităţii Craiova, şi la naţionala de tineret a României. Sper ca tradiţia să se respecte şi acum, când debutez într-un derby Steaua - Dinamo. Suporterii noştri ne-au transmis că ne vor ierta de toată păcatele dacă vom bate Steaua în Ghencea şi dacă vom câştiga Cupa României. Sper să nu-i dezamăgim", ne-a declarat Bărboianu, care are şi o revanşă personală de luat în faţa steliştilor: "Când am evoluat la Universitatea Craiova, n-am câştigat niciodată o partidă cu cei din Ghencea".

"La Craiova voi mai veni în vacanţă"

Chiar dacă Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, susţine că atât Bărboianu, cât şi Valerică Găman vor redeveni din vară jucătorii grupării din Bănie, fundaşul dreapta al dinamoviştilor n-are de gând să se întoarcă la formaţia "albalbastră".

"E treaba dânsului ce spune, dar eu, unul, n-am de gând să mă întorc la Universitatea. Cât timp domnul Adrian Mititelu va fi patronul clubului, la Craiova voi mai veni doar în vacanţă! Ori cine îşi doreşte în carieră să meargă înainte, nu înapoi, iar când voi pleca de la Dinamo sper să o fac în străinătate", a încheiat Bărboianu. "Sunt optimist. Mereu am câştigat meciul de debut.", ŞTEFAN BĂRBOIANU, fundaş la Dinamo

Liga I - etapa 28

Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti, 20.30 - Digi Sport

Steaua: Tătăruşanu - N. Martinovici, Galamaz, Geraldo, Brandan - Nicoliţă, Gardoş, L. Marinescu, Tănase - Surdu, Bilaşco. Antrenor: Sorin Cârţu.

Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, D. Grigore, Moţi, Diabate - Torje, Kone, C. Munteanu, Alexe - Liviu Ganea, Dănciulescu. Antrenor: Ioan Andone.

Arbitru la centru: Marius Avram. Stadion: "Steaua" - Bucureşti

Ne puteți urmări și pe Google News