Românii sunt aduși acasă ca urmare a unei operaţiuni coordonate la cel mai înalt nivel, cu implicarea premierului Ludovic Orban şi a ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Întreaga operaţiune a fost coordonată de la cel mai înalt nivel, cu implicarea premierului şi a ministrului de Interne. În avion se află 117 brăileni, muncitori ai Şantierului Naval, care au avut contracte de detaşare pe şantiere din Italia.

Toată operaţiunea este controlată şi supravegheată de Poliţie şi Jandarmerie. Oamenii vor veni însoţiţi de Poliţie direct în centrul de cazare, care este pregătit cu tot ce trebuie, astfel încât aceşti oameni să aibă toate condiţiile în cele 14 zile cât vor sta în carantină instituţionalizată.

Sunt brăileni de-ai noştri, sunt românii pe care statul român şi Guvernul României nu îi abandonează şi îi aduce acasă. Guvernul României nu îşi abandonează cetăţenii”, a declarat Cătălin Boboc.

În judeţul Brăila există în prezent două cazuri de COVID-19 confirmate pozitiv, 611 de persoane autoizolate şi monitorizate medical şi 41 de persoane în carantină instituţionalizată.