Evenimentul Zilei > Actualitate > Statul Islamic A OFERIT DETALII despre AUTORII MASACRULUI de la Bruxelles: “O CELULĂ SECRETĂ a soldaţilor Califatului a atacat BELGIA CRUCIATĂ.”
Statul Islamic A OFERIT DETALII despre AUTORII MASACRULUI de la Bruxelles: “O CELULĂ SECRETĂ a soldaţilor Califatului a atacat BELGIA CRUCIATĂ.”

Statul Islamic A OFERIT DETALII despre AUTORII MASACRULUI de la Bruxelles: “O CELULĂ SECRETĂ a soldaţilor Califatului a atacat BELGIA CRUCIATĂ.”

Liderii reţelei teroriste Stat Islamic au revendicat atentatele de la Bruxelles şi au transmis mesaje în care promit că fanaticii pe care îi conduc vor vărsa şi mai mult sânge în ţările care participă la coaliţia antiteroristă.

“Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunile contra statului nostru. Cu voia lui Allah, vă aşteaptă ceva mai dur şi mai amar. Cu ajutorul lui Allah, o celulă secretă a soldaţilor Califatului a atacat Belgia cruciată, care luptă fără încetare împotriva islamului şi a musulmanilor. Mujahedini ai organizaţiei Stat Islamic au comis seria de atentate sinucigaşe, cu centuri explozive şi bombe; au fost vizate un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei Belgiei”, a transmis organizaţia teroristă, conform Mediafax.

Coaliţia condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi din ea fac parte state precum Australia, Olanda, Canada, Franţa, Iordania, Arabia Saudită, Turcia şi Marea Britanie. De asemenea, România, R. Moldova, Bulgaria, Macedonia, Muntenegro, Maroc, Noua Zeelandă şi Serbi susţin eforturile internaţionale împotriva organizaţiei teroriste.

La Bruxelles au avut loc trei explozii, marţi dimineaţă, la aeroportul Zaventem şi la o staţie de metrou, în apropiere de sediile instituţiilor comunitare. Potrivit unui bilanţ dat publicităţii marţi seară, în jurul orelor 19.00, 34 de persoane au murit, iar numărul răniţilor ajunsese la 230.

Premierul Belgiei şi câţiva membri ai cabinetului au fost duşi într-o clădire sigură, la o adresă necunoscută. Acolo este o celulă de criză unde sunt urmărite toate informaţiile primite. Câţiva români erau la aeroportul Bruxelles în momentul exploziilor, dar niciunul nu a fost rănit.

Tulburător. DIALOGUL RECE şi SCURT între pilotul unui avion și turnul de control, după EXPLOZIA de pe AEROPORTUL ZAVENTEM│Audio

CARNAGIUL DE LA BRUXELLES a doborât-o. Şefa diplomaţiei europene A PLÂNS ÎN DIRECT│Video emoţionant

TEROARE în Belgia. EXPLOZII la aeroport şi metrou. Bilanţ tragic: 34 morţi şi 136 de răniţi. BESTIILE JIHADISTE de la ISIS au REVENDICAT atacul SÂNGEROS de la Bruxelles. UPDATE | GALERIE FOTO şi VIDEO

Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale celor aflaţi pe aeroportul din Bruxelles: "Scenele cu supravieţuitorii răniți, unii fără membre, nu vor fi uşor de uitat". Un alt martor susţine că peste tot erau "CADAVRE decapitate" | UPDATE

TEROARE în BELGIA: MĂSURI de ULTIMĂ ORĂ luate de autorităţi. POLIŢIŞTII au prins doi SUSPECŢI | UPDATE

Clipele TERORII. Cât timp le-a luat TERORIŞTILOR ISIS să omoare zeci de oameni în capitala Europei. Statistică TERIFIANTĂ | FOTO

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.