Evenimentul Zilei > International > Statul Islamic a cucerit o bază militară irakiană pe o rută care asigură legătura cu Bagdadul
Statul Islamic a cucerit o bază militară irakiană pe o rută care asigură legătura cu Bagdadul

Statul Islamic a cucerit o bază militară irakiană pe o rută care asigură legătura cu Bagdadul

Jihadişti ai grupării Statul Islamic au preluat controlul asupra unei baze militare din oraşul irakian Hit, în timp ce continuă să avanseze în provincia Al-Anbar, din vestul Irakului, relatează agenția germană DPA.

Trupele staţionate la bază au efectuat o “retragere tactică” spre zona Al-Baghdadi şi au luat tot echipamentul militar, menţionează Alsumaria News. Agenţia de presă irakiană Al-Mada Press a anunţat, la rândul său, că baza a fost preluată de jihadişti după mai multe ore de confruntări.

Hit este un oraș situat pe fluviul Eufrat, pe o rută vitală care asigură legătura cu capitala Bagdad. Forţele de securitate irakiene au evacuat deţinuţii din închisori şi din jurul capitalei provinciale Al-Ramadi spre alte locuri de detenţie din Bagdad, a menţionat Al-Mada Press.

În ultimele zile, Statele Unite şi Olanda, în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste, au efectuat trei lovituri în Irak, dintre care una în apropiere de Tal-Afar (nord) şi două la nord-vest de oraşul Hit (vestul ţării).

Ele au distrus în total trei “unităţi” de jihadişti şi un vehicul blindat, potrivit Centrul de comandă al armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM).