Evenimentul Zilei > Actualitate > O statuie considerată satanică a fost exorcizată: Este o lucrare impunătoare a Diavolului
O statuie considerată satanică a fost exorcizată: Este o lucrare impunătoare a Diavolului

O statuie considerată satanică a fost exorcizată: Este o lucrare impunătoare a Diavolului

Un exorcist a fost chemat să alunge demonii din lucrarea satanică cu o înfăţişare înfiorătoare. Statuia a fost lucrată de celebrul pictor și sculptorul Luigi Ontani.

Ultima sa creație, care a declanșat o astfel de dezbatere, a fost dezvelită acum o lună în Vergato, în apropiere de Bologna, în nordul Italiei.  Acest lucru a provocat indignarea mai multor grupuri politice și a creștinilor care au descris această lucrare ca fiind "satanică".  

Statuia întruchipează o creatură cu coarne cu un în penis erecție care poartă pe umeri un băiat cu aripi de fluture. Deputatul Simone Pillon, a numit statuia "Satan", adăugând că trebuie să fie "acoperită cu beton".  "Este o statuie impunătoare a Diavolului cu coarne mari și un penis în erecţie, cu un băiat cu aripi de fluture pe spate. Ar trebui să fie îngropată în ciment", a spus Pillon.  

Statuia a fost acoperită cu excremente la o zi după exorcizarea ei     

Mass-media locală a identificat exorcistul. Numele lui este Davide Fabbri. Acesta din urmă a fost deja condamnat pentru tipărirea și distribuirea imaginilor lui Mussolini.  Preotul satului, Don Silvano Manzoni, a spus că, deși oarecum înfricoșătoare, spunând că statuia este demonică, este totuşi o exagerare.  

Ziarul local Il Giornale a relatat, de asemenea, că în social media, statuia a fost considerată un simbol al pedofiliei.  Costul acestei lucrări a fost de 150 000 EUR, din care 55 000 EUR proveneau din fonduri publice, restul provenind din donații din partea localnicilor. 

Atacatorii care au pătat statuia cu excremente au lăsat un mesaj spunând că a fost un protest împotriva "artei voastre degenerate și sufletelor voastre blestemate".  Nota a fost semnată de "soldații lui Hristos care doresc să-și exprime opoziția".  Primarul Massimo Gnudi a declarat că autoritățile investighează și că toate aceste acțiuni împotriva acestei statui sunt probabil politice.