Evenimentul Zilei > Actualitate > Stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas fără apă. La un hotel de 4 stele, turiștii au primit bidoane. Explicația autorităților: consumă prea mult!
Stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas fără apă. La un hotel de 4 stele, turiștii au primit bidoane. Explicația autorităților: consumă prea mult!

Stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas fără apă. La un hotel de 4 stele, turiștii au primit bidoane. Explicația autorităților: consumă prea mult!

Valea Prahovei, renumită pentru stațiunile sale accesibile mai ales bogaților, a oferit turiștilor o surpriză neplăcută. Sute de oameni, localnici, dar și turiști cazați la Azuga și Bușteni, chiar la hoteluri de 4 stele, s-au trezit că nu au avut apă la robinet.

Sute de oameni, localnici și turiști cazați la Azuga și Bușteni nu au avut apă la robinet de sărbători. De vină ar fi o serie de defecțiuni majore la stația de alimentare cu apă, recunoaște compania care asigură acest serviciu, potrivit Știrile ProTV.

Problema este că întreruperile se tot repetă, spun cei din zonă, și nu există promisiuni că situația va fi rezolvată definitiv. Proprietarii de pensiuni sunt foarte nemulțumiți că, din acest motiv, riscă să rămână fără clienți.

„Dacă îmi spuneați, mai veneam și noi cu 3-4 bidoane de acasă”

La un hotel de 4 stele din Azuga de exemplu, clienții au primit la sosire, pe lângă cheile camerelor, și un bidon cu apă, pentru spălatul mâinilor și pentru toaletă. Iată un dialog surprins de reporteri care ilustrează realitatea de la fața locului:

Dacă îmi spuneați, mai veneam și noi cu 3-4 bidoane de acasă

 Câte bidoane ați cărat?
– 40
.

Hotelul are rezervor de apă, dar s-a golit, dat fiind faptul că situația durează de mai multe zile. „Lumea a venit să se simtă bine. Din păcate, nu e prima oară, și un weekend înainte de Crăciun la fel s-a întâmplat. Atunci chiar ne-au plecat turiștii supărați, am avut un prejudiciu de aproximativ 8.000 de lei” , spune managerul de hotel Romeo Almășan.

”Omul vine să se relaxeze, nu să stea să își care apă”

„Sper să se rezolve. Nu poate să lase atâtea familii fără apă, nu este normal, mai ales că nu sunt -10 grade afară”, atrage atenția unul din turiști. Nu sunt convinși de explicațiim iar unii și-au anunțat deja gazdele că pleacă.

Restricții în stațiunea Azuga
Stațiunea Azuga

Oamenii se plâng că din 19 decembrie primesc apă cu porția. Compania care livrează apa – Hidroprahova – invocă diverse motive: avarieaccidentală, defecțiuni majore la stația de tratare, avarie la grupul de pompare, defect pe conductă, lucrări de mentenanță.

Daniela Sinca, proprietara unei unități de cazare, recunoaște: ”Omul vine să se relaxeze, nu să stea să își care apă de la izvoarele pe care nici măcar nu le știe. Și astăzi, de exemplu, îmi intră alte persoane care au zis OK, nu e astăzi, dar mâine va fi. Dacă nu e mâine, oamenii vor pleca”.

Tot oamenii sunt de vină, consumă prea multă apă

Localnicii își iau apă de la izvoarele din zonă. Hidroprahova a transmis că avariile au apărut din cauza condițiilor meteo din ultima vreme, dar și ca urmare a consumului excesiv de apă.

”(.n.r. – Avariile) au fost provocate atât de condițiile meteo (îngheț și viituri), chiar extreme în unele intervale de timp, cât și pe fondul unui consum excesiv, specific acestei perioade”. Compania susține că întreruperile nu au fost continue. Și de această dată a remediat defecțiunile și a repornit alimentarea cu apă.

Primarul dă vina pe greaua moștenire

Potrivit presei locale, primarul George Barbu, de la care prahovenii așteptau explicații și reacție, a tăcut mâlc  până acum. Abia marți a ieșit cu explicații pe pagina sa de Facebook, anunțând că s-ar fi remediat parțial problema și dă vina, după 6 ani de mandat, pe moștenirea grea din trecut.

Din comentariile locuitorilor din Azuga la postarea edilului se observă că oamenii însă nu mai cred în povești, alimentarea cu apă fiind reluată abia spre orele 18.00 în unele zone, iar în altele deloc, mai relatează Gazetaph. Oamenii se plâng că încă din 19 decembrie primesc apă cu porția.