Evenimentul Zilei > Actualitate > Stare de urgență în România. Ministrul Vela, primele măsuri pentru toți românii
Stare de urgență în România. Ministrul Vela, primele măsuri pentru toți românii

Stare de urgență în România. Ministrul Vela, primele măsuri pentru toți românii

După ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România ca urmare a epidemiei de coronavirus, membrii noului Guvern Orban III s-au reunite pentru a stabili strategia în această situație.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, sâmbătă seară, că solicită ministrului Sănătății, Victor Costache, să informeze populația despre planul corect de preîntâmpinare a răspândirii virusului ucigaș.

„Îi cer public ministrului Sănătății, Victor Costache, să desemneze o echipă de comunicare formată din medici, astfel încât populația să știe la ce să se aștepte în starea de urgență, să cominice ce măsuri medicale trebuie luate în instituții, spitale, pe străzi, acasă” este mesajul lui Marcel Vela.

Mâine, duminică, premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne vor face declarații de presă astfel încât populația să fi pregătită.

„Declarații de presă se vor face mâine la ora 14.00 la Ministerul de Interne. NU vor fi prezenți jurnaliști în sala de presă a ministerului”, a mai spus ministrul Vela, potrivit dcnews.ro