Evenimentul Zilei > International > Stare de alertă la granița cu România! A fost declarată epdemie de gripă
Stare de alertă la granița cu România! A fost declarată epdemie de gripă

Stare de alertă la granița cu România! A fost declarată epdemie de gripă

Autoritățile ungare au declarat epidemie de gripă din cauza numărului ridicat al bolnavilor, iar numeroase spitale au introdus restricții privind vizitarea pacienților.

Autoritatea pentru sănătate publică din Ungaria a informat astăzi că pe parcusul săptămânii trecute s-au prezentat la cabinetele medicale cu simptome de îmbolnăvire de gripă peste 17.400 de persoane, ceea ce reprezintă cu o creştere cu aproximativ 41% faţă de perioada anterioară.

Potrivit autorităţilor ungare, numărul persoanelor care s-au prezentat la medic a crescut în fiecare regiune, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate în judeţele Pesta şi Gyor-Moson-Sopron, precum şi în capitala Ungariei.

În urma analizelor de laborator a fost confirmată, în cele mai multe cazuri, prezenţa virusului gripal de tip A. Autoritatea pentru Sănătate Publică a mai informat că în urma analizării datelor clinice şi virologice se poate stabili că epidemia de gripă a început în Ungaria în cea de a patra săptămâna a acestui an, potrivit Rador.