Evenimentul Zilei > Actualitate > SRI confirmă folosirea de cartele prepay româneşti în zone de conflict din Siria și Irak
SRI confirmă folosirea de cartele prepay româneşti în zone de conflict din Siria și Irak

SRI confirmă folosirea de cartele prepay româneşti în zone de conflict din Siria și Irak

Serviciul Român de Informaţii confirmă că în mai multe zone de conflict din Siria și Irak sunt folosite cartele prepay româneşti.

Informaţia furnizată de SRI vine la socilitatea Digi24, după declarația premierului Dacian Cioloș, care a precizat că au fost folosite cartele prepay românești pentru pregătirea de atentate din Uniunea Europeană.

În răspunsul lor, ofiţerii SRI dau două exemple de țări în care sunt folosite cartele românești. Este vorba despre Siria şi Irak. SRI susţine că aceste cartele telefonice pot fi folosite şi de membrii unor organizaţii teroriste. 

SRI precizează că din datele strânse până în acest moment, inclusiv de la partenerii externi, există informația că în mai multe zone de conflict, inclusiv în Siria și Irak, sunt folosite cartele telefonice românești.

SRI mai arată că există posibilitatea ca aceste cartele să fie folosite de românii care locuiesc în aceste zone de conflict, dar și ca aceste cartele să fie folosite și de persoane care au legături cu entități teroriste.

În zona Siriei și a Irakului este activă organizația teroristă Stat Islamic.

SRI mai face o precizare: în acest moment sunt în lucru mai multe cazuri, inclusiv cu parteneri din străinătate ai SRI, în care se încearcă identificarea unor persoane care au folosit aceste cartele telefonice preplătite și că în aceste cazuri este nevoie de foarte multe resurse umane pentru a identifica cine se află la celălalt capăt al firului.

Digi24 a întrebat SRI dacă aceste cartele prepaid românești au vreo legătură cu atentatele din Paris și Bruxelles, dar instituția a răspuns că nu poate confirma dacă au fost folosite cartele românești în pregătirea acestor atacuri. (sursa: Digi24.ro)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: