Spotify oferă acum videoclipuri muzicale

Spotify oferă acum videoclipuri muzicale Abonamentele Spotify, mai scumpe. Sursa: dreamstime.com

Spotify oferă acum videoclipuri muzicale. În prezent limitată la abonații Premium din 11 piețe, funcția beta poate fi accesată din ecranul Now Playing pentru anumite piese.

Noua funcție Spotify, disponibilă în 11 țări

Spotify a dezvăluit astăzi că de acum înainte va oferi în mod oficial suport pentru videoclipuri muzicale. Funcția este denumită „beta” de către serviciul de streaming audio și este în prezent accesibilă doar în 11 piețe cu un „catalog limitat”. Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna și Asake se numără printre artiștii suportați.

Sten Garmark, șeful global al experienței consumatorilor la Spotify, a declarat pentru TechCrunch că „mii” de melodii vor fi disponibile în cele din urmă în catalogul complet de videoclipuri muzicale al platformei.

Atunci când o piesă compatibilă este în curs de redare, puteți accesa funcția de videoclip muzical atingând pictograma „Switch to Video” care apare deasupra titlului melodiei pe ecranul Now Playing.

Ne puteți urmări și pe Google News
ora de muzica

 © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Cum se folosește noua funcție

Dacă o atingeți, piesa se va relua, iar videoclipul va apărea în centrul ecranului. Pentru a reda videoclipul muzical pe ecran complet pe un dispozitiv iOS sau Android, rotiți-l. Apoi, atingeți „Switch to Audio” (Treci la audio) pentru a reveni la interfața mai convențională Now Playing (Redare în curs).

Marea Britanie, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Suedia, Brazilia, Columbia, Filipine, Indonezia și Kenya sunt piețele actuale pe care este accesibilă această funcție.

„Pe baza unui număr de criterii, inclusiv mărimea pieței și disponibilitatea suportului pentru conținut local”, potrivit Garmark, au fost selectate aceste piețe.

Abonament premium la Spotify

Spotify susține că funcția de videoclipuri muzicale este accesibilă pe dispozitivele desktop și TV, pe lângă iOS și Android. Pentru a le vizualiza, trebuie să aveți un abonament Premium.

Spotify este în primul rând un serviciu de streaming audio, dar suportă de mult timp și conținut video. Exemple în acest sens sunt podcasturile video și Clips, care sunt scurte videoclipuri verticale menite să le permită artiștilor să interacționeze cu fanii lor.

Spotify susține că noua sa funcție pentru videoclipuri muzicale este menită să le ofere muzicienilor un mijloc suplimentar de a atrage ascultătorii și de a-i câștiga ca fani, potrivit TheVerge.