Se pare că atunci când vor, aleșii pot să se înțeleagă de minune. Naționala parlamentară a României este campioana en-titre. Deputații vor încerca să jongleze cu mingea, la fel cum o fac în mod obișnuit cu legile, pentru a-și apăra trofeul cucerit la ediția organizată în Antalya, din 2018. PSD, PMP și PNL formează scheletul naționalei parlamentare, ajutate de câțiva membri ai grupului minorităților naționale. USR, ALDE și UDMR nu dau niciun jucător. „De la Pro România e neclar cine e de la Pro România și cine e de la PSD”, a glumit chiar căpitanul echipei, Petru Movilă, deputat PMP.

Culisele echipei naționale parlamentare

Pentru a putea vedea mai bine cum reușesc politicienii să se înțeleagă, până la urmă, Evenimentul zilei a luat legătura chiar cu căpitanul echipei, deputatul PMP Petru Movilă. Acesta a lăsăt deoparte discursul politicianist și a vorbit ca un adevărat lider. „Vrem să câștigăm competiția. Vrem să păstrăm cupa la București. Să păstrăm trofeul și pentru imaginea Parlamentului României, pentru că este o tradiție în parlamentele naționale din Europa, și nu numai, să existe echipe de fotbal, care fac antrenamente, totul e normal ca la orice echipă de club”, a declarat Movilă, pentru Evenimentul zilei.

Căpitanul a explicat că niciodată nu au fost certuri pe teme politice în echipa de fotbal. Totuși a recunoscut că tachinările minore sunt la locul lor, dar întotdeauna pe un ton amical. Deputatul PMP, în vârstă de 51 de ani, evoluează ca fundaș stânga la Turneul Interparlamentar de Fotbal. El se lasă inspirat de legendarul Roberto Carlos și îl admiră pe emblematicul Adrian Bumbescu. a vorbit ca un adevărat lider. câștigăm competiția. Vrem să păstrăm cupa la București. Să păstrăm trofeul și pentru imaginea Parlamentului României, pentru că este o tradiție în parlamentele naționale din Europa, și nu numai, să existe echipe de fotbal, care fac antrenamente, totul e normal ca la orice echipă de club” Movilă, pentru Evenimentul zilei. tă nu au fost certuri pe teme politice în echipa de fotbal. Totuși a recunoscut că tachinările minore sunt la locul lor, dar întotdeauna pe un ton amical. Deputatul PMP, în vârstă de 51 de ani, evoluează ca fundaș stânga la Turneul Interparlamentar de Fotbal. El se lasă inspirat de legendarul Roberto Carlos și îl admiră pe emblematicul Adrian Bumbescu.

 

Parlamentarii vor transpira la propriu!

Chiar și pentru fotbaliștii pro fesioniști, un meci de 90 de minute este epuizant. Ironizați adesea în spațiul public pentru că dorm în post, deputații își vor stoarce sufletul să demonstreze contrariul, pe stadionul din Mogoșoaia. Vor juca 11 contra 11, timp de 90 de minute! Ba chiar, în meciurile din finala mică și finala mare pot avea prelungiri de 30 de minute și lovituri de departajare. Emoțiile la punctul cu var nu ar trebui să fie o problemă, deoarece aleșii sunt obișnuți cu emoții mult mai mari, oferite de moțiunile de cenzură. La Turneul Interparlamentar de Fotbal, România va concura cu echipele parlamentare din Italia, Georgia, Turcia, Serbia, Ucraina. Ieri, a avut loc deschiderea oficială a competiției. Astăzi și mâine se vor juca meciurile din cele două grupe, formate din câte trei echipe. Câștigătoarele grupelor vor juca în finala mare, duminică de la ora 13:00, iar ocupantele locului secund se vor bate pentru bronz în aceeași zi, doar că începând cu ora 10:00.