Evenimentul Zilei > Politica > Sponsorizare de 10.000 de euro de la MITROPOLIE. În ce s-au investit banii
Sponsorizare de 10.000 de euro de la MITROPOLIE. În ce s-au investit banii

Sponsorizare de 10.000 de euro de la MITROPOLIE. În ce s-au investit banii

Preoții se gândesc la viitor. Ei au investit 10.000 de euro într-un salon, la Spitalul Județean. Este vorba de un salon cu dotări de lux, a cărui amenajare a suportat-o exclusiv Mitropolia Banatului.

Mitropolia Banatului a donat 44.000 de lei pentru renovarea unuia dintre cele zece saloane vechi în care sunt internați, anual, peste 2.000 de pacienți din tot vestul României.  Oameni care au probleme vasculare grave. De acum încolo, după operații, dacă ajung în salonul finanțat de Mitropolie, vor avea icoane pe pereți și condiții hoteliere de cinci stele.

Lucrările au fost finalizate de curând, motiv pentru care, marți, Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoara a sfințit salonul modernizat. “Nu este singurul loc în care Arhiepiscopia Timișoarei s-a implicat. Am sprijinit și Secția de Onco-hematologie a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, iar două parohii din Mehala și Iosefin au sprijin amenajarea a două saloane de la secții diferite din Spitalul Județean Timișoara. Aici, domnul Mihai Ionac ne-a solicitat sprijinul, am înțeles nevoile și mai apoi am văzut și multitudinea cazurilor și pacienților care au nevoie de intervenție de specialitate și de aparatură care să faciliteze intervenția medicilor”, a spus Paisie Lugojanul.

Alte trei saloane din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Timișoara se află în renovare, dar și o toaletă pentru aparținători și o boxă pentru curățenie. Lucrările  sunt plătite de Consiliul Județean Timiș.